Κορωνοϊός: Σε εθελοντική καραντίνα 14 μερών οι Κινέζοι στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε εθελοντική καραντίνα 14 μερών οι Κινέζοι στην Ελλάδα

Αυστηρές οδηγίες από την Κινεζική πρεσβεία προκειμένου να περιορίσουν την εμφάνιση του ιού στη χώρα – Τους απαγορεύουν συγκεντρώσεις και να τρώνε εκτός σπιτιού – Αυτοοργανώνονται για να μειώσουν τις πιθανότητες

IMG_3605
Αυστηρές οδηγίες έχει εκδόσει η κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα προκειμένου να περιορίσει τις πιθανότητες εμφάνισης του κορωνοϊού στη χώρα υπό τον φόβο των δεκάδων αφίξεων που αναμένονται από την Κίνα το επόμενο διάστημα.

Οι Κινέζοι που ζουν στην χώρα και που προσφάτως ταξίδεψαν στη Κίνα αφενώς μπαίνουν σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, από μόνοι τους, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια αφετέρου αυτοοργανονωνται προκειμένου να συμβάλουν και οι ίδιοι στις προσπάθειες που γίνονται να μην «μπει» στη χώρα ο Κορονοιός.

Το protothema.gr ήρθε σε επικοινωνία με Κινέζους πολίτες που ζουν στην χώρα οι οποίοι όπως λένε αυτοοργανώνονται καθώς αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να αφιχθούν στη χώρα πάνω από 10.000 Κινέζοι που προσφάτως είχαν ταξιδέψει στην Ηπειρωτική Κίνα με αφορμή την κινεζική πρωτοχρονιά αλλά και γιατί ξεκινάει σιγά σιγά η τουριστική περίοδος.

IMG_3599


«Κάποιοι από εμάς επιστρέψαμε από την Κίνα πριν από λίγες ημέρες και αντικρίσαμε τι συμβαίνει στη χώρα μας. Προσευχόμαστε για την Κίνα και τους ανθρώπους της να βγούν σύντομα από αυτή την περιπέτεια», λέει στο protothema.gr η Grace, η Huo και η Sophie που αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες επιστρέφοντας πίσω στην Ελλάδα όπου και ζουν μόνιμα.

Κλείσιμο
Όπως λένε οι ίδιες, οι Κινέζοι που ζουν στη χώρα αυτοοργανόνται και μάλιστα έχουν αποστείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να συμβάλουν κι αυτοί στην «μάχη» κατά του Κορονοϊού.

«Παρόλο που μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί στην Ελλάδα καμία επιβεβαιωμένη υπόθεση, ο φόβος άρχισε να αυξάνεται σταδιακά και εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία. Αντί να περιμένουμε παθητικά για τις πιθανές συνοδευτικές συνέπειες λαμβάνουμε δράση» αναφέρουν τα μέλη της «Lean in»

Μέχρι και τις 17 του Φλεβάρη συνολικά 277 Κινέζοι «εντάχθηκαν» στην «Lean in” από αυτούς οι 81 προτίθενται να κάνουν δωρεά το ποσό της οποία ανέρχεται συνολικά στα 20.000 ευρώ με σκοπό την αγορά θερμικών καμερών από την Κίνα που θα εντοπίζουν «πιθανά κρούσματα».

IMG_3602


Την ίδια ώρα ο φόβος του κορωνοϊού έχει επηρεάσει την κίνηση στη λεγόμενη China Town στην Αθήνα όπου η περιοχή βρίσκεται στην «απομόνωση». Τα μαγαζιά υπολειτουργούν εξαιτίας του φόβου που έχει καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα από τα στοιχεία που φαίνεται να δείχνουν τα θύματα έχουν ξεπεράσει και αυτά του Sars ακόμη και αν στη χώρα δεν έχει υπάρξει κρούσμα. Παρόλα αυτά η υποψία και μόνο πως κάποιος μπορεί να είναι φορέας του ιού χωρίς να το γνωρίζει -καθώς η επώαση του ιού μέχρι την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων μπορεί να διαρκέσει ακόμη και δύο εβδομάδες- είναι ικανή για να μετατοπίσει τους καταναλωτές σε άλλες περιοχές της πόλης.

IMG_3603


Τα καταστήματα έχουν κατεβάσει... ρολά αφού οι ιδιοκτήτες τους έχουν μπει σε καραντίνα με αποτέλεσμα να βάζουν λουκέτο για δεκατέσσερις ημέρες στις επιχειρήσεις τους.

Μέσα στην όλη κατάσταση που διαμορφώνεται έχουν «απαγορευτεί» και οι δημόσιες συναθροίσεις ενώ οι Κινέζοι που ζουν στην Ελλάδα αποφεύγουν και τα καταστήματα εστίασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης