Πορεία ΠΑΜΕ και στη... Μύκονο: «Το ασφαλιστικό δεν είναι για παζάρια»

Πορεία ΠΑΜΕ και στη... Μύκονο: «Το ασφαλιστικό δεν είναι για παζάρια»

Με βασικό σύνθημα «Το ασφαλιστικό δεν είναι για παζάρια, τα δικαιώματά μας δεν παίζουμε στα ζάρια», οι καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο όπου και διαμαρτυρήθηκαν κατά του ασφαλιστικού

pan
Το ΠΑΜΕ δε διαδηλώνει μόνο στην Αθήνα αλλά δίνει δυναμικό παρών με ντουντούκες ακόμα και στη Μύκονο!

Μία διαφορετική εικόνα αντίκρισαν όσοι έπιναν τον καφέ τους σήμερα στην Χώρα Μυκόνου βλέποντας τους καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων να κάνουν πορεία με πανό κατά του ασφαλιστικού. Με βασικό σύνθημα «Το ασφαλιστικό δεν είναι για παζάρια, τα δικαιώματά μας δεν παίζουμε στα ζάρια» και τα αποφασιστικά μηνύματα «Μάθημα μέχρι τα 67; Με καμία κυβέρνηση» και «Πάρτε πίσω το νέο ασφαλιστικό», οι καθηγητές κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο όπου και διάβασαν το σχετικό ψήφισμα.



Σύμφωνα με αυτό:

Κλείσιμο
• «Απεργούμε γιατί δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διδάσκουμε μέχρι τα 67 έτη στην τάξη... Δεν θέλουμε οι μαθητές μας και τα παιδιά μας να έχουνε παππούδες και γιαγιάδες στην τάξη και συνεπώς όλο και χειρότερες συνθήκες μόρφωσης και διδασκαλίας.
• Απεργούμε γιατί βλέπουμε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο βάζει νέο “μαχαίρι” σε συντάξεις κατά 30% , σε επικουρικές συντάξεις κατά 60%, σε εφάπαξ κατά 50% και όλα αυτά αφορούν άμεσα όλους εμάς τους εργαζόμενους.
• Απεργούμε γιατί βλέπουμε να ιδιωτικοποιείται πλέον ένα μεγάλο μέρος της ασφάλισής μας, γεγονός που θα μας αναγκάσει να πληρώνουμε πάλι από την τσέπη μας σε ιδιωτικές εταιρείες για την ασφάλιση και την περίθαλψή μας.
• Απεργούμε γιατί βλέπουμε να αυξάνονται και πάλι τα όρια συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια, να καταργούνται 2500 ιατρικές εξετάσεις, να διατηρείται η κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης και η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων (όπου και 79 δις ευρώ έγιναν τζόγος και επενδυτικό χρήμα)». 

Η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αναδεικνύει ένα ιδιαίτερα δυναμικό συνδικαλιστικό προφίλ το τελευταίο διάστημα αφού στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη δεσμευόμενη, «μέσα από το συλλογικό αγώνα και τις δυναμικές μας παρεμβάσεις, να υπερασπιστούμε ακόμα πιο σθεναρά κάθε δικαίωμα συναδέλφου για αξιοπρεπή ζωή και δράση. Συσπείρωση με τις δυνάμεις του αγώνα σημαίνει ένα βροντερό ΟΧΙ στις προσπάθειες για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας!».

VIDEO 3



pano


Δείτε βίντεο: Πορεία ΠΑΜΕ και στη... Μύκονο: «Το ασφαλιστικό δεν είναι για παζάρια»

Πορεία ΠΑΜΕ και στη... Μύκονο: «Το ασφαλιστικό δεν είναι για παζάρια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης