Το Mega επέστρεψε: Έγινε η Mega-λη πρεμιέρα του προγράμματος

Το Mega επέστρεψε: Έγινε η Mega-λη πρεμιέρα του προγράμματος

Στις έξι το πρωί ξεκίνησε η εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» - Δείτε το πρόγραμμα του καναλιού

mega-arthrou
Πρεμιέρα έκανε στις έξι το πρωί το ιστορικό κανάλι «Mega», το οποίο ξεκίνησε επίσημα το πρόγραμμά του.

Ο Νίκος Φιλιππίδης και η Μπάγια Αντωνοπούλου υποδέχτηκαν τους τηλεθεατές, με μια μεγάλη καλημέρα και έκαναν ποδαρικό στη νέα εποχή του καναλιού.

Άνοιξε ξανά το Mega

Πρώτος καλεσμένος στο στούντιο του «Μεγάλου Καναλιού» ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος, ταυτισμένος με το «Mega», Πάνος Σόμπολος.

Με πολλές συνδέσεις, με δημοσιογράφους σε όλη την Ελλάδα, όπου «χτυπάει» το ρεπορτάζ και με σημαντικούς καλεσμένους στο στούντιο, το «Mega» έδωσε από τα πρώτα λεπτά το στίγμα, για το τι θα ακολουθήσει.

O Σταμάτης Μαλέλης, στο κοντρόλ του «Mega» στην πρεμιέρα του καναλιού  
Κλείσιμο


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ιστορία.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stamatis Malelis (@smalelis) στις


Το σήμα του MEGA εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Ηταν ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός που εξέπεμψε. Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2018, μετά την απόφαση του ΕΣΡ το σήμα «χάθηκε» από τις οθόνες μας.

Την περασμένη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, το σήμα επέστρεψε και πάλι στις τηλεοράσεις και σήμερα έκανε πρεμιέρα το πρόγραμμα του σταθμού.

Η ανάρτηση του Πέτρου Μπούτου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#kaliepityxja #koinoniamega #megamou #megaopwspanta

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Petros Boutos (@boutosp) στις


Μετά το «Κοινωνία ώρα Mega», οι τηλεθεατές θα δουν:

09.00 ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ (Κατάλληλο για όλους)
Ελληνική σειρά με τους Κατερίνα Γιουλάκη, Κούλα Αγαγιώτου, Μαρία Μαρτίκα, Έλντα Πανοπούλου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρη Καλιβωκά, Τάσο Κωστή, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Βίκυ Βανίτα, Νεφέλη Ορφανού, κ.ά.

10.00 MEGA MAGAZINO
Ενημερωτική εκπομπή με τους: Θανάση Φουσκίδη, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δάφνη Καραβοκύρη

11.15 ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργο Γιαννούτσο, Σμαράγδα Διαμαντίδου, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλη Κούκουρα, Νατάσσα Μανίσαλη, Στέλιο Παύλου, Τάσο Περζικιανίδη, κ.ά.

12.00 ΒΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Κώστα Καζάκο, Κάτια Δανδουλάκη, Κωνσταντίνο Καζάκο, Παύλο Κοντογιαννίδη, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Στάθη Κακαβά, Μαριάννα Τουμασάτου, Ελισάβετ Μουτάφη, κ.ά.

13.00 MEGA Γεγονότα: ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με την Ράνια Τζίμα.

13.50 Η ΝΤΑΝΤΑ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Μαρία Λεκάκη, Κώστα Αποστολίδη, Χρήστο Σιμαρδάνη, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ιφιγένεια Βογιατζάκη, Ναταλία Δάρα, Βασίλη Καραγιάννη, κ.ά.

14.20 ΜΑΡΙΑ Η ΑΣΧΗΜΗ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Αγγελική Δαλιάνη, Άνθιμο Ανανιάδη, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Τάσο Κωστή, Άριελ Κωνσταντινίδου, Χρήστο Πλαΐνη, Φιλίτσα Καλογεράκου, Φώτη Σπύρο, Μάγδα Τσαγγάνη, Ασπασία Τζιτζικάκη, κ.ά.

15.10 ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΥΟ ΖΩΕΣ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Ιωάννη Παπαζήση, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δήμητρα Χατούπη, Μιχάλη Μαρκάτη, Πάνο Ρεντούμη, Αγγελική Καρυστινού, Ίριδα Πανταζάρα, Τάσο Παπαναστασίου, Αθανασία Αντωναράκου, κ.ά.

15.50 Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Κάτια Δανδουλάκη, Όθωνα Μεταξά, Αθηνά Οικονομάκου, Μάνο Παπαγιάννη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Μιχάλη Μητρούση, Κώστα Αποστολάκη, Βασίλη Κούκουρα, Κώστα Κρομμύδα, Ασπασία Μηλιαράκη, κ.ά.

16.30 ΝΟΣΤΙΜΑ… ΚΑΙ ΑΠΛΑ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου (Περιέχει τοποθέτηση Προϊόντος)

17.00 ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ
Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

17.10 ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

17.20 LIVE NEWS
Με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Σχόλιο: Παναγιώτης Τζένος, Ελένη Καλογεροπούλου

19.00 ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Ελένη Ράντου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Ράνια Σχίζα, Σάκη Μπουλά, Γιώργο Καπουτζίδη, Βασιλική Ανδρίτσου, Μαρία Ανδρούτσου, Αργύρη Αγγέλου, Αντώνη Καρυστινό, κ.ά.

20.00 MEGA Γεγονότα: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με την Δώρα Αναγνωστοπούλου.

21.00 ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Σμαράγδα Καρύδη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιώργο Καπουτζίδη, Αργύρη Αγγέλου, Αγγελική Λάμπρη, Ειρήνη Κουμαριανού, Παύλο Ορκόπουλο, Ζέτα Μακρυπούλια, Ελένη Κρίτα, κ.ά.

22.00 ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Σάκη Μπουλά, Άβα Γαλανοπούλου, Βάνα Ραμπότα, Μαρία Ανδρούτσου, Νικολέττα Καρρά, Σοφία Πανάγου, Πυγμαλίονα Δαδακαρίδη, κ.ά.

23.00 ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Στέλιο Μάινα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Παναγιώτα Βλαντή, Μπέσσυ Μάλφα, Έρση Μαλικένζου, Γιούλικα Σκαφιδά, Παναγιώτη Καρμάτη, Βασίλη Ρίσβα, Μάκη Παπαδημητρίου, Ράνια Παπαδάκου, κ.ά.

00:40 FORENSIC FILES (Κατάλληλο για άνω των 16 ετών)
Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ Αμερικανικής παραγωγής 1996. Δημιουργός: Paul Dowling. Αφηγητής: Πίτερ Τόμας

01:40 ΙΧΝΗ (Κατάλληλο για άνω των 12 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Δημήτρη Αλεξανδρή, Νίκο Κουρή, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Υρώ Λούπη, Γωγώ Μπρέμπου, Γιάννη Νταλιάνη, Γιάννη Ζουγανέλη, Νίκη Παλληκαράκη, κ.ά.

02.40 ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους Άκη Σακελλαρίου, Στέλιο Μάινα, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Θοδωρή Αθερίδη, Αφροδίτη Σημίτη, Ελένη Ζιώγα, Κορίνα Δαμουλιάνου, Σοφία Μυρμηγκίδου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλεξάνδρα Παυλίδου, κ.ά.

03:40 Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)
Ελληνική σειρά με τους: Πέτρο Φιλιππίδη, Νικολέττα Βλαβιανού, Μπέτυ Νικολέση, Μαρία Παπαλάμπρου 

Η μεγάλη επιστροφή: Kαι MEGA (όπως πάντα) αλλά κι ένα βήμα μπροστά

Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη επιστροφή του καναλιού τα στελέχη μίλησαν στο «ΘΕΜΑ» και αποκάλυψαν όλα τα μυστικά του προγράμματος, τη φιλοσοφία τους, τους στόχους τους και ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το κανάλι.

Πέτρος Μπούτος
Τώρα επαναλήψεις, τον Οκτώβριο νέο πρόγραμμα

Οσοι γνωρίζουν τον Πέτρο Μπούτο ξέρουν πως δεν δίνει συνεντεύξεις. Εχει δώσει ελάχιστες και αυτές αν μπορούσε θα τις είχε αποφύγει. Ο δαιμόνιος διευθυντής Προγράμματος είναι ο δημιουργός του μεγαλύτερου ποσοστού της ταινιοθήκης, ο εμπνευστής μιας πρωτοπόρας ψυχαγωγίας και ο άνθρωπος που καλείται να σχεδιάσει την πορεία του Μεγάλου Καναλιού για μία ακόμη φορά.
Τον συνάντησα στα γραφεία του MEGA με την οθόνη της τηλεόρασής του να μένει σταθερή στην εικόνα με το λογότυπο του σταθμού. Μίλησε για την πρεμιέρα με τον ενθουσιασμό αλλά και την ωριμότητα που διακρίνουν ένα στέλεχος που έχει βαδίσει σε δύσκολα και ανταγωνιστικά μονοπάτια. Και όταν χρειάστηκε να χαμογελάσει για μερικά ενσταντανέ, υπήρξε μία και μοναδική ιδέα για να το καταφέρουμε με τον φωτογράφο. Να του ζητήσουμε να ποζάρει μπροστά στο ανάγλυφο λογότυπο που καλύπτει κατά μήκος τον διάδρομο που οδηγεί στα στούντιο του MEGA. «Οπως πάντα», θα πει.

mega-1
Δώρα Αναγνωστοπούλου Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων

- Η αυριανή πρεμιέρα του MEGA είναι επιστροφή, επανεκκίνηση ή αρχή για κάτι εντελώς διαφορετικό; Είναι λίγο απ’ όλα. Επιστρέφει ένα ισχυρό brand name, κάτω από νέα ιδιοκτησία, με νέες προκλήσεις, προϋποθέσεις και στόχους και μια εντελώς νέα προσπάθεια, η οποία θα φανεί από Οκτώβριο με το νέο πρόγραμμα. Ουσιαστικά, η επιστροφή και η επανεκκίνηση αφορούν τις καλύτερες στιγμές του προγράμματός μας, καθώς ξεκινάμε με τις επαναλήψεις των καλύτερων σειρών μας. Προφανώς δεν προλαβαίνουμε να στήσουμε νέο πρόγραμμα, οπότε δουλεύουμε για τον Οκτώβριο. Η στόχευσή μας είναι να προσφέρουμε διαφορετικό πρόγραμμα, όπως έκανε πάντα το MEGA. Με υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο παραγωγής, με σειρές που είναι επιμελημένες, με σύγχρονη θεματολογία και με κώδικα επικοινωνίας με τη σημερινή εποχή.
- Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των σειρών από την ταινιοθήκη; Τα κριτήρια είναι σύνθετα. Καταρχάς πρέπει να καλύψουμε δέκα μήνες πρόγραμμα με επαναλήψεις. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές οι σειρές, καθώς έχουν ενταχθεί και θα ενταχθούν και νέες εκπομπές που καλύπτουν ευρύ φάσμα του lifestyle (υγεία, πολιτισμός, αυτοκίνητο). Επίσης έχουμε αποκλειστική συνεργασία με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος, εκτός από τη συμφωνία που έχουμε μαζί του για να γράψει μια σειρά, θα έχει έναν ευρύτερο ρόλο στο κανάλι. Θα τον έχουμε κοντά μας τον Απρίλιο με μια καθημερινή σειρά στην οποία θα παρουσιάζονται οι αθλητές και τα αθλήματα της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με έναν δικό του τρόπο. Θα συμμετέχει και στην αποστολή, όπου θα κάνει κάθε μέρα ανταπόκριση από το Τόκιο με τα παραλειπόμενα και τα παρασκήνια από τους αγώνες.
- Υπάρχουν άλλα πρόσωπα με τα οποία βρίσκεστε στη φάση των συζητήσεων; Εχει ακουστεί, για παράδειγμα, το όνομα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Μιλάμε με τον Χριστόφορο, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Μιλάμε με όλη την αγορά - και με συντελεστές και με παραγωγούς. Δουλεύουμε σκληρά για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο. Η φιλοσοφία μας είναι ότι η οικονομία που γίνεται με την ταινιοθήκη εξασφαλίζει ποσά που θα επενδυθούν σε νέες παραγωγές, οι οποίες θέλουμε να είναι σημαντικές σύγχρονες προτάσεις.
mega2
Χριστόφορος Παπακαλιάτης «Μιλάμε με τον Χριστόφορο, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι»

- Πώς ορίζετε την έννοια του σύγχρονου; Στη σκηνοθεσία, στην εκτέλεση, στο πακέτο που περιλαμβάνει η παραγωγή. Είναι η ματιά του MEGA. Πάντα ένα βήμα μπροστά, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια.
- Το μεγαλύτερο ποσοστό της ψυχαγωγίας θα είναι οι ελληνικές σειρές; Ναι. Εκ των πραγμάτων είναι γνωστό ότι παραδοσιακά το ΜEGA επενδύει στις σειρές. Εκεί επένδυσε το κανάλι και δημιουργήθηκε η αξία της ταινιοθήκης, η οποία πέρασε στη νέα ιδιοκτησία. Δεν υπάρχουν πολλά format ψυχαγωγίας ελεύθερα ή που να ταιριάζουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Εχουμε κάποια σχέδια που συζητάμε.
- Θα υπάρχουν ριάλιτι, πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο, τάλεντ σόου; Θα τα δούμε όλα αυτά, αλλά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετική εικόνα. Το περιεχόμενο θα είναι αυτό που είναι. Δεν υπάρχει παρθενογένεση. Μόνο ο τρόπος προσέγγισης και παρουσίασης θα είναι διαφορετικός και πάντα εξαρτάται από το τι μηνύματα θέλεις να περάσεις στον κόσμο.
- Υπάρχουν μεγάλα ονόματα, όπως η Ελένη Μενεγάκη, που έχει ακουστεί ότι μπορεί να έρθει στο MEGA. Τι απαντάτε; Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο γι’ αυτό.
- Είναι μια δικαίωση η επιστροφή του MEGA; Ναι, είναι μια δικαίωση.
- Το περιμένατε ότι θα επιστρέψει ή ήταν έκπληξη; Πιο πολύ έκπληξη είναι. Πίστευα πως θα αφεθεί στην τύχη του, να κατασπαράξουν το προϊόν τα υπόλοιπα κανάλια. Ευτυχώς βρέθηκε ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος είχε τη θέληση και το όραμα και αποφάσισε να το λειτουργήσει όπως ήταν.
mega3
Γιώργος Καπουτζίδης «Εκτός από τη συμφωνία που έχουμε μαζί του για να γράψει μία σειρά, θα έχει έναν ευρύτερο ρόλο στο κανάλι»

- Θα είναι πολύ διαφορετικό το MEGA από τον ανταγωνισμό; Πάντα ήταν νομίζω. Ελπίζω να είναι μπροστά και πάλι - και ειδικά στη μυθοπλασία. Στην ελεύθερη τηλεόραση δεν μπορείς να διαφοροποιηθείς τόσο πολύ. Είναι συγκεκριμένο το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Πολύ μεγάλο μερίδιο του κοινού χρησιμοποιεί και άλλα Μέσα. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να πείσουμε, χρησιμοποιώντας έστω και άλλα Μέσα, με το πρόγραμμά μας.
- Παρακολουθώντας το πρόγραμμα των άλλων καναλιών τι είναι αυτό που έχετε θαυμάσει; Τον μηχανισμό που παράγουν τα ριάλιτι του STAR.
- Υπάρχει επιστροφή στη μυθοπλασία; Υπάρχει σημαντική αύξηση αν το δει κάποιος σε ώρες παραγόμενου προϊόντος. Δεν με έχει εντυπωσιάσει κάτι παραγωγικά.
- Ούτε οι «Αγριες Μέλισσες»; Παραγωγικά, όχι. Είναι αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία που βασίζεται στην ιστορία του, σε μία εικόνα διαφορετική και σε ένα καστ το οποίο είναι αναπάντεχο και φρέσκο.
- Θα χωρούσε στο MEGA το «Big Brother»; Οχι, δεν νομίζω πως θα χωρούσε. Δεν ξέρω πώς μπορεί να είναι το νέο format, όμως δεν νομίζω ότι θα σκεφτόμασταν ποτέ να το εντάξουμε στο πρόγραμμά μας.
- Ωστόσο, δεν αποκλείετε ριάλιτι και σόου; Θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα. Τα σόου έχουν αντικατασταθεί από τάλεντ σόου, τα οποία έχουν μπει σε λογική ριάλιτι και όχι καθαρής ψυχαγωγίας που θα έχει μουσική, χορό και χιούμορ. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτό το κενό εφόσον δούμε ότι πατάμε στέρεα σε μία ιδέα.
mega4
Οταν ο Πέτρος Μπούτος ρωτήθηκε για ενδεχόμενη συνεργασία με την Ελένη Μενεγάκη, η απάντησή του ήταν: «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο»

- Η τηλεόραση έχει περιθώρια να κάνει τα ανοίγματα του παρελθόντος; Οχι, τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα. Το MEGA μπαίνει σε μια περίοδο με τον ανταγωνισμό να είναι ισχυρότερος από ποτέ. Δεν θυμάμαι να ήταν ποτέ πιο ισχυρός. Το MEGA μπαίνει από μηδενική βάση και δίχως να γνωρίζει τα έσοδα. Η μόνη εξασφάλιση για εμάς είναι η ιδιοκτησία και οι στόχοι που έχει θέσει.
- Ποιο είναι το σύνθημα που σας εκφράζει για το νέο MEGA; Νομίζω ότι το «Oπως πάντα» με καλύπτει πλήρως.


Σταμάτης Μαλέλης
«Το MEGA είναι διαχρονικό»

Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει αυτό που συμβαίνει ο Σταμάτης Μαλέλης μιλά για μία «επανεκκίνηση και νέο ξεκίνημα. Υπάρχει το MEGA, το οποίο πραγματικά μεγαλούργησε. Ενα κανάλι που πραγματικά έφερε το καινούριο, κι εμείς θα το συνεχίσουμε με πιο σύγχρονο τρόπο, με πιο σύγχρονα μηχανήματα, με νέες ιδέες στη νέα εποχή. Το MEGA είναι διαχρονικό και κρίνεται σε κάθε περίοδο. Αυτή είναι η νέα περίοδος του MEGA». Τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η νέα περίοδος για ένα κανάλι το οποίο είναι ιστορικό και επιστρέφει σε μία εποχή η οποία έχει αλλάξει σημαντικά και σε ένα τηλεοπτικό τοπίο το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν; «Θα χρησιμοποιήσουμε τα νέα μέσα που διαθέτουμε και το στούντιό μας το οποίο είναι πρωτοποριακό. Θα έχουμε πάρα πολλές ζωντανές συνδέσεις, θα έχουμε σχόλιο, θα εμβαθύνουμε και θα κάνουμε πάντα αυτό που έκανε το MEGA. Το MEGA δεν έλεγε τις ειδήσεις, έλεγε τα γεγονότα. Εμείς θα παρουσιάζουμε τα γεγονότα».

mega5
Σταμάτης Μαλέλης «Θα έχουμε πάρα πολλές ζωντανές συνδέσεις, θα έχουμε σχόλιο, θα εμβαθύνουμε και θα κάνουμε πάντα αυτό που έκανε το MEGA. Το MEGA δεν έλεγε τις ειδήσεις, έλεγε τα γεγονότα», δηλώνει ο Σταμάτης Μαλέλης


Τα πρόσωπα που ανέλαβαν την παρουσίαση των δελτίων και των ενημερωτικών εκπομπών είναι ένας συνδυασμός έμπειρων αλλά και πολύ νέων δημοσιογράφων. Οπως όλα δείχνουν, αυτή η συνταγή θα διατηρηθεί και θα εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου καθώς συνάδει με τη φιλοσοφία που επιθυμούν να ακολουθήσουν τα στελέχη. «Τα πρόσωπα που έχουμε επιλέξει να κάνουν τις ενημερωτικές εκπομπές είναι πολύ άξια να μπουν στον ανταγωνισμό, αλλά και άξια για να συνεχίσουν την ιστορία του MEGA. Πιστεύω πως πολύ γρήγορα θα τα μάθει το τηλεοπτικό κοινό και θα κάνουν τη διαφορά στον τρόπο που παρουσιάζουν τα γεγονότα. Θα είμαστε απόλυτα ισορροπημένοι, δεν θα παίξουμε παιχνίδια, δεν θα βλέπουμε υποκειμενικά αλλά αντικειμενικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ένα πλουραλιστικό αντικειμενικό κανάλι. Και θα έλεγα ότι θέλουμε να καλύψουμε έναν χώρο που καλύπτει ιστορικά και το εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο ανήκει το MEGA, τον χώρο της Κεντροαριστεράς», θα πει ο Σταμάτης Μαλέλης.

Αμεσα, στο πρόγραμμα θα ενταχθεί κι ένα πολιτικό σόου. Σε πρώτη φάση θα γίνει μια διαδικασία παρατήρησης και καταγραφής όσων θα συμβούν στην πορεία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του καναλιού και οι αποφάσεις για ενίσχυση της ενημέρωσης σε επίπεδο προσώπων και εκπομπών θα αποφασιστεί εν καιρώ. Προς το παρόν, αυτό που διατηρείται αδιαπραγμάτευτο για τον Στ. Μαλέλη «είναι η ποιότητα του MEGA. Θέλουμε να είμαστε προσγειωμένοι με τα νούμερα, αλλά θα δώσουμε αγώνα για τα νούμερα. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Είμαστε σε έναν όμιλο που είναι ανταγωνιστικός. Αλλωστε δεν κάνουμε τηλεόραση για τον εαυτό μας. Ξεκινάμε από το μηδέν. Ο,τι χτίσουμε θα είναι καινούριο».


Κώστας Βερνίκος
«Θα κάνουμε πρωταθλητισμό»

Παραδοσιακά, ο αθλητισμός πρωταγωνιστούσε στο MEGA από όλα τα γήπεδα, τα στάδια, τα κλειστά γυμναστήρια. Αυτό θα επιδιώξει και τώρα το κανάλι, σε βάθος χρόνου, καθώς αυτή την περίοδο οι συμφωνίες για τα πακέτα των ζωντανών μεταδόσεων έχουν ήδη κλείσει.
Ο Κώστας Βερνίκος ξεκαθαρίζει ότι «η αθλητική ενημέρωση ήταν και θα είναι πάντα σημαντική. Το φορτίο είναι διπλό. Το MEGA έχει περάσει στην ιστορία του τα πάντα και τώρα, και λόγω Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι για πρωταθλητισμό. Μας είπε πολλά πράγματα, αλλά ποτέ δεν μας είπε πως θα είμαστε το κανάλι του Ολυμπιακού. Θέλει πολύ και καλό αθλητικό περιεχόμενο. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε ό,τι μπορούμε. Θα ξεκινήσουμε πιο ενημερωτικά σε όλες τις εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η τηλεόραση είναι πεδίο συνεχούς αναζήτησης. Δεν πάμε σε κάτι οπαδικό. Εχουμε ένα τμήμα το οποίο αποτελείται από έμπειρους αθλητικογράφους και από νέους και ταλαντούχους δημοσιογράφους».

mega6


Πώς θα συντονιστείτε

Το MEGA εκπέμπει ήδη μέσω Digea κι εσείς μπορείτε τώρα να το αναζητήσετε.
Στις περισσότερες τηλεοράσεις κάνοντας ζάπινγκ θα το ανακαλύψετε. Δεν έχετε παρά να το βάλετε στην αγαπημένη σας θέση. Αν έχετε συσκευή παλαιότερης τεχνολογίας, επανασυντονίστε τα κανάλια!
Στη συνέχεια θα μπορέσετε να διαλέξετε τη θέση του στο τηλεκοντρόλ σας.
Αν βλέπετε μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης, οι πλατφόρμες θα τοποθετήσουν αυτόματα το κανάλι. Περισσότερες πληροφορίες: cutt.ly/JrKtfw1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης