Γεώργιος Κατσάνης: Ο ήρωας της Κύπρου κηδεύτηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Γεώργιος Κατσάνης: Ο ήρωας της Κύπρου κηδεύτηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Στην τελετή παρέστησαν οι συγγενείς του πεσόντα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής αλλά και πλήθος κόσμου

katsanis
Με όλες τις πρέπουσες τιμές κηδεύτηκε εχθές, Σάββατο, ο ηρωικός ταγματάρχης Γεώργιος Κατσάνης στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, μετά την ανακομιδή των οστών του από την Κύπρο.

Ο αγωνιστής της Κύπρου έπεσε -ως Ταγματάρχης- Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών- σε μάχη στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος, στην περιοχή Πετρομούθια Πενταδακτύλου στην Κύπρο, κατά την εισβολή των Τούρκων στις 21 Ιουλίου 1974.

Συμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και ο ενταφιασμός στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Σιδηροκάστρου.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, η επιμνημόσυνη δέηση και η ταφή των οστών του έγιναν με στρατιωτικές τιμές και κάθε επισημότητα. Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Σιδηροκάστρου και Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Στην τελετή παρέστησαν οι συγγενείς του πεσόντα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Α. Κενεβέζος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Ανώτατοι εν ενεργεία και εν Αποστρατεία Αξιωματικοί, εκπρόσωποι των Αρχών της περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κύπριοι συμπολεμιστές του οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κύπρο για την τελετή, εκπρόσωποι του Γυμναστικού Συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗΣ» και πλήθος κόσμου.

Με τιμές και δόξα η ταφή των οστών του Γ. Κατσάνη στο Σιδηρόκαστρο (15/2/2020)
Κλείσιμο



Η κόρη του Γεώργιου Κατσάνη, Λίνα, με μάτια βουρκωμένα και τρεμάμενη φωνή αποχαιρέτησε τον πατέρα της μιλώντας για το ήθος του, τα υψηλά ιδανικά του, την αξιοπρέπεια που τον διέκρινε, αλλά και για τα αισθήματα αγάπης που γνώρισε η οικογένεια του ήρωα Ταγματάρχη από επώνυμους και ανώνυμους όλα αυτά τα χρόνια μετά τον τραγικό αλλά ηρωικό θάνατό του.

 
«Με την ανεύρεση των οστών του πατέρα μου και την επιστροφή τους στην πατρίδα, κλείνει ένας κύκλος στη ζωή μας. Επέρχεται μια κάθαρση, μια γαλήνη. Σαράντα έξι χρόνια τώρα η ελπίδα ότι κάποια μέρα θα βρεθούν τα οστά του δεν έσβησε ποτέ. Μετά το θάνατό του μας βάραινε μια ευθύνη, ένα χρέος, να δείξουμε στους νεότερους ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ιδανικά και αξίες. Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Γεώργιος Κατσάνης. Για μας ήταν ένα εξαιρετικός πατέρας, για πολλούς άλλους όμως ενσάρκωσε με τη στάση της ζωής του μια ολόκληρη φιλοσοφία».



Πηγή: www.voria.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης