Χειρουργικές μάσκες: Ελλείψεις στην ελληνική αγορά, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Χειρουργικές μάσκες: Ελλείψεις στην ελληνική αγορά, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Ο κ. Απόστολος Βαλτάς πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι από την περασμένη εβδομάδα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της έλλειψης σε μάσκες και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει πότε οι προμηθευτές θα είναι έτοιμοι για να γεμίσουν τα φαρμακεία

farma123
Οι επιπτώσεις από τον πανικό που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός έχει φθάσει και στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο παρατηρείται έλλειψη στις μάσκες.

Ο κ. Απόστολος Βαλτάς πρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι από την περασμένη εβδομάδα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της έλλειψης σε μάσκες και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει πότε οι προμηθευτές θα είναι έτοιμοι για να γεμίσουν τα φαρμακεία. «Είναι γεγονός ότι από την περασμένη εβδομάδα που υπήρξε ένας μεγάλος πανικός έχουμε έλλειψη σε μάσκες. Και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε οι προμηθευτές θα μπορούν να έχουν και πάλι αποθέματα».

Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες εβδομάδες που η παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού ενισχύθηκε, βλέπει κανείς ακόμη και στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης ηλικιωμένους, μεγάλους και παιδιά να φορούν μάσκες.

Η ζήτηση σύμφωνα με τον πρόεδρο του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου είναι πρωτοφανής αφού εκτός από τον φόβο που υπάρχει, για τον θανατηφόρο ιό ο οποίος έχει φτάσει και στην Ευρώπη, υπάρχει και ο πανικός εξαιτίας της εποχικής γρίπης, που οδηγεί τους πολίτες στα πλησιέστερα φαρμακεία για να εφοδιαστούν με μάσκες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης