Υπόθεση Novartis: Σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου καταγγέλλει ο Αγγελής

Υπόθεση Novartis: Σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου καταγγέλλει ο Αγγελής

Τι κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής στον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διερευνά τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis - Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα το σχέδιο θα εφαρμοζόταν πριν από τις εκλογές

aggelis_main1
Υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, κατέθεσε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατά την πολύωρη κατάθεσή του στον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διερευνά τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis.

Σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέβη σήμερα ο κ. Αγγελής κατά την συμπληρωματική κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή. Αποκαλύψεις που δείχνουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου το οποίο θα επλήττε πολιτικά το κόμμα της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι το σχέδιο που υπήρχε για βραχιολάκια σε πολιτικούς, αφορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και θα εκτελείτο λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γινόντουσαν.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε και πάλι στον «Ρασπούτιν» (Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) και υποστήριξε ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων, προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, ο κ. Αγγελής, δήλωσε στον κ. Ζαχαρή ότι είναι πρόθυμος, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των καταθέσεων του, να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τις κυρίες Δημητρίου και Παπασπύρου.



Δόλο αποδίδει στην Τουλουπάκη



Παράλληλα, ο κ. Αγγελής αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, της απέδωσε αυτή τη φορά όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο.

Κλείσιμο
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ο κ. Αγγελής, ότι από όλη τη συμπεριφορά της κυρία Τουλουπάκη, ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».

Ως προς το ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» ο κ. Αγγελής , φέρεται να παρέπεμψε στις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου, όπως και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει.

Όμως, ο κ. Αγγελής, εξέφρασε την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η κυρία Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει, καθώς ήταν σε γνώση της όλα όσα εκείνος έχει καταθέσει.



«Με πρόδωσαν, με πούλησαν, με έστυψαν»



Παράλληλα, ο κ. Αγγελής καταθέτοντας, εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκαν τα επίμαχα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ».

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή στη Βουλή.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ξέχασε να τις αναφέρει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Προανακριτική

Ο κ. Αγγελής «"ξέχασε" να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακίσεων (!) ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «στις δεκάδες αναφορές στον 'Αρειο Πάγο, στις δύο καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στις πολύωρες καταθέσεις του για τρεις ημέρες στην Προανακριτική Επιτροπή όπου απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα των μελών της ο κ. Αγγελης "ξέχασε" να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακισεων (!) ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών. Η νέα του αποστολή διανθισμένη με εξωφρενικά μυθεύματα μήπως και ξεχαστεί το κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει δυστυχώς για αυτούς κανέναν.»

Ανταπάντηση της ΝΔ

Πηγές της ΝΔ απαντώντας σε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν τα εξής: «Οι 'πηγές του ΣΥΡΙΖΑ' έχουν τη μύγα και μυγιάζονται...Τελευταίο 'τσίμπημα' οι πληροφορίες από τη νέα κατάθεση Αγγελή. Όλα όσα συγκλονιστικά καταγγέλλονται παραπέμπουν σε ένα παρακράτος που εκτελούσε ένα οργανωμένο σχέδιο για την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Θεσμοί της Δημοκρατίας όμως είναι πιο ισχυροί. Και κάθε μέρα φωτίζουν πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης