Περιγραφή-σοκ για τη δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο ένας της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε με το σίδερο»

Περιγραφή-σοκ για τη δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο ένας της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε με το σίδερο»

Λιμενικός μετέφερε στο δικαστήριο όσα ανατριχιαστικά του είπε ο κατηγορούμενος Ροδίτης

rodos_main
Σε σοκαριστικές περιγραφές για τα όσα διεμήφθησαν μεταξύ των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, προέβη σήμερα με τη κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο μάρτυρας Λιμενικός Χρ. Μαλάμης.

Καταθέτωντας στην πολύκροτη δίκη, ο μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο όλα όσα του είπε ο κατηγορούμενος Ροδίτης για το σκηνικό του φόνου, όντας κρατούμενος και τρεις ημέρες μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του κ. Μαλάμης, ανέφερε: «Μου είπε (ο κατηγορούμενος Ροδίτης) ότι πήγαν και οι τρεις (ο ίδιος, ο συγκατηγορούμενος του και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη».

Εκεί σύμφωνα με το μάρτυρα, οι κατηγορούμενοι έκαναν σεξ με το θύμα και οι δυο. «Τότε η Ελένη» συνέχισε ο μάρτυρας μεταφέροντας πάντα, κατά τα λεγόμενά του όσα του όσα του είπε ο Έλληνας κατηγορούμενος «η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Στο σημείο αυτό ο αλλοδαπός τράβηξε ένα κροσε στην Ελένη και εκείνη λιποθύμησε».

Στη συνέχεια, η φοιτήτρια «ανέκτησε τις αισθησεις της και τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία»

Τότε, σύμφωνα με τον κ. Μαλάμη «ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και χτύπησε την κοπέλα στο κεφάλι».

Κλείσιμο
topaloudi-katigoroumenoi
topaloudi-katigoroumenoi2


Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε: «Μετα μου ειπε (σ.σ. ο κατηγρούμενος Ροδίτης) ότι επρεπε να το τελειωσουν. Η κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρωτησα: "Γιατί το κάνατε αυτό;". Μου είπε "ήταν μεγάλη βλακεία, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

Απαντωντας, δε, σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο μάρτυρας ανέφερε πως ο ένας κατηγορούμενος της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος χτυπούσε την αδικοχαμένη κοπέλα με το σίδερο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυο κατηγορούμενοι «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο».

Περιγράφωντας την συμπεριφορά του 21χρονου Ροδίτη στους λιμενικούς, ο κ. Μαλάμης κατέθεσε πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν επιθετικός. Χαρακτηριστικά ο μάρτυτας ανέφερε πως ο 21χρονος «χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε "γ@@@@", και ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε, κ.ά». Αντίθετα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος ήταν «εντελώς ψυχρός».

Με καθυστέρηση η έναρξη της δίκης

Αξίζει να σημειωθεί πως η τρίτη κατά σειρά δικάσιμος για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με καθυστέρηση δυο ωρών.

Στο δικαστήριο δεν είχαν έρθει οι ειδικοί ανιχνευτες μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όσοι εισέρχονται στη δικαστική αίθουσα. Το γεγονός της καθυστέρησης επισήμανε και η έδρα δείχνοντας την ενόχλησή της ενώ η εισαγγελεας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Μάλιστα σήμερα η εισαγγελέας με αφορμή σχόλια σε ΜΜΕ για τη δίκη, επανέλαβε πως το ζητούμενο για όλους τους παράγοντες της δικής θα πρέπει να είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και μόνο. Ακόμη, η εισαγγελέας επανέλαβε πως δεν υπάρχει ξακάθαρη θέση των κατηγορουμένων για τα όσα έγιναν και σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Τέλος, τόνισε ότι η ίδια δεν διακατέχεται από «καμια αγωνία να περιορίσει τα δικαιωματα των κατηγορουμένων».

Η δίκη συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης