Γεννηματά: Κοκορομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα

Γεννηματά: Κοκορομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα

Η προεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε και την αντιπαράθεση για το ποδόσφαιρο - «Ήρθαν εδώ να καταναλώσουν τον περισσότερο χρόνο της τοποθέτησής τους στο ποδόσφαιρο» τόνισε από το βήμα της Βουλής

fofi-gennimata-bouli
Με παρέμβασή της από το βήμα της Βουλης η Φωφη Γεννήματα κατήγγειλε τόσο τον Κυριακο Μητσοτακη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, ότι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή όσον αφορά τα εθνικα θέματα επέλεξαν όπως είπε να «κοκορομαχησουν».

«Έχω ζητήσει, κατ΄επανάληψη να συγκληθεί συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ακριβώς για να μπορέσουμε να συζητήσουμε ανοιχτά μεταξύ μας και να συμφωνήσουμε, επιτέλους σε μια κοινή γραμμή για να εμπνεύσουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και να εκπέμψουμε προς τους εταίρους και τους συμμάχους και προς όλη τη διεθνή κοινότητα ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ετοιμότητας και πυγμής», είπε η κ. Γεννηματά.

«Αντί γι΄αυτό, βλέπω σήμερα ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγουν να στήσουν μια κοκορομαχία σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Στην πραγματικότητα επιχειρούν να κρύψουν, πίσω από βαριές κουβέντες και κούφια λόγια, τις ενοχές που φέρουν και οι δύο. Τις μεγάλες ευθύνες που έχουν γιατί, από το καλοκαίρι σχεδόν του 2015, μέχρι σήμερα , είμαστε φοβερά προβλέψιμοι και δεδομένοι στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε.

Η προεδρος του ΚΙΝΑΛ, σχολίασε και την αντιπαράθεση για το ποδόσφαιρο. «Ήρθαν εδώ να καταναλώσουν τον περισσότερο χρόνο της τοποθέτησής τους στο ποδόσφαιρο. Μια είναι η αλήθεια. Τα κάνατε μπάχαλο. Γι΄αυτό αποχωρήσαμε. Σας καταγγείλαμε για όλη σας την πολιτική, όλους τους τελευταίους μήνες και όχι μόνο για τη ρύθμιση που φέρατε προχθές. Γι' αυτό αρνηθήκαμε να είμαστε εδώ και να νομιμοποιήσουμε αυτές τις επιλογές. Και αφού τα κάνατε μπάχαλο, έρχεστε εκ των υστέρων να εξαπολύσετε, από το βήμα της Βουλής, αόριστες απειλές.

Εμείς είχαμε προβλέψει ότι η δήθεν απρόβλεπτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της Δεξιάς και της ανοίγει το δρόμο να επιστρέψει. Ιδού τα αποτέλεσματα λοιπόν και στα εθνικά ακόμα και στο ποδόσφαιρο. Λυπάμαι πάρα πολύ», κατέληξε η Φωφη Γεννήματα.

Όλη η παρεμβαση της:

«Ακόμα και τις διαφωνίες μας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τις κρατάμε χαμηλά. Αλλά δυστυχώς παρακολουθώντας σήμερα, ιδιαίτερα το τελευταίο μισάωρο, δεν μπορούσα να μην παρέμβω.

Κλείσιμο
Γιατί πραγματικά εκπλήσσομαι, ζούμε εξαιρετικά κρίσιμές ώρες για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας συμφέροντα και ο Ελληνικός λαός περιμένει από όλους εμάς να έχουμε, τουλάχιστον στον τομέα αυτόν, την δυνατότητα να συνεννοηθούμε και να χαράξουμε μια εθνική γραμμή.

Και έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ακριβώς για να μπορέσουμε να συζητήσουμε ανοιχτά μεταξύ μας και να συμφωνήσουμε επιτέλους σε μια κοινή γραμμή, για να εμπνεύσουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό και να εκπέμψουμε προς τους εταίρους και τους συμμάχους και προς όλη τη διεθνή κοινότητα, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ετοιμότητας και πυγμής.

Αντί γι’ αυτό, βλέπω σήμερα ότι επιλέγουν για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στήσουν μια κοκορομαχία σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα και στην πραγματικότητα τι επιχειρούν να κάνουν, να κρύψουν πίσω από βαριές κουβέντες και κούφια λόγια και λογοπαίγνια, τις ενοχές που έχουν και οι δύο.

Τις μεγάλες ευθύνες που έχουν, γιατί από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα, είμαστε φοβέρα προβλέψιμοι και δεδομένοι στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Το λέω συνεχώς, είδα σήμερα ότι μας αντέγραψε και ο κ. Τσίπρας, πόσο επικίνδυνο είναι να είμαστε προβλέψιμοι και δεδομένοι και αυτό κάνει η Ελλάδα συστηματικά στα ζητήματά εξωτερικής πολίτικης από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Και για ποιο πράγμα πανηγυρίζουμε ακριβώς; Επειδή παραμένουν εδώ όλες οι δεσμεύσεις στην οικονομία, στο υπερταμείο της υποτέλειας, στο προσφυγικό και μήπως δεν ήξερε η κυβέρνηση Τσίπρα όταν διαπραγματευόταν αυτή την αμυντική συμφωνία ποια ήταν η κατάσταση με την Τουρκία;

Αν την υποβάθμισε κακώς. Αλλά αυτοί την διαπραγματευτήκαν και έχουν τεράστια ευθύνη. Και βεβαίως είναι τεράστια ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ σήμερα που την επικυρώνει, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει με την διαπραγμάτευση που έκαναν, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα συμφέροντα της χώρας.

Αυτή είναι πραγματικότητα και γι’ αυτό ακριβώς προσπαθούν σήμερα να κρυφτούν πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Ήρθαν εδώ να καταναλώσουν τον περισσότερο χρόνο της τοποθέτησης τους στο ποδόσφαιρο.

Μια είναι η αλήθεια, τα κάνατε μπάχαλο για αυτό θα αποχωρήσουμε.

Σας καταγγείλαμε για όλη σας την πολιτική, όλους τους τελευταίους μήνες και όχι μόνο για αυτή την ρύθμιση που φέρατε προχθές, γι’ αυτό αρνηθήκαμε να είμαστε εδώ και να νομιμοποιήσουμε αυτές τις επιλογές σας.

Και αφού τα κάνατε μπάχαλο, έρχεστε εκ των υστερών να εξαπολύσετε από το βήμα της Βουλής, αόριστες απειλές. Μια είναι η αλήθεια, μπήκατε στις διευθετήσεις κ. Μητσοτάκη. Από τις μεταρρυθμίσεις στις διευθετήσεις. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε το νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό το συμπέρασμα έχει εξαγάγει ο Ελληνικός λαός τις τελευταίες δύο ημέρες και ότι και αν κάνετε σήμερα εδώ, μεταξύ σας γιατί πάντα βρίσκετε πρόθυμος ο κ. Τσίπρας να σας εξυπηρετήσει και να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση, δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε αυτές τις εντυπώσεις.

Και το λέω αυτό γιατί εμείς είχαμε προβλέψει ότι η δήθεν απρόβλεπτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της δεξιάς και της ανοίγει το δρόμο να επιστρέψει.

Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα και στα Εθνικά, ακόμα δε και στο ποδόσφαιρο

Λυπάμαι πάρα πολύ.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης