Αυτός είναι ο απατεώνας με τα δήθεν τροχαία στη Δράμα

Αυτός είναι ο απατεώνας με τα δήθεν τροχαία στη Δράμα

Εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε τροχαίο - Πρόκειται για τον 56χρονο Βούλγαρο MITKO ATANASOV του PASCO και της DUDA

Apatewnas-troxaia_2
Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του «εισπράκτορα» σπείρας που επιχειρούσε να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες στην πόλη της Δράμας και να τους αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε τροχαίο.

Πρόκειται για τον 56χρονο Βούλγαρο MITKO ATANASOV του PASCO και της DUDA, ο οποίος συνελήφθη στις 21 Ιανουαρίου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τη στιγμή που πήγαινε σε σπίτι ενός από τα θύματα της σπείρας για να παραλάβει χρήματα. Ένας άγνωστος συνεργός του επικοινωνούσε τηλεφωνικά με αυτά, συστηνόταν ως γιατρός νοσοκομείου, ενημέρωνε ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονταν επειγόντως χειρουργική επέμβαση και ζητούσε ποσά ύψους 20.000 ως 35.000 ευρώ. Μάλιστα, ανάλογα με την περίπτωση, ένας άνδρας ή μια γυναίκα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο κλαίγοντας και παρακαλώντας για βοήθεια.

Apatewnas-troxaia2
Apatewnas-troxaia3


Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη της σπείρας επιχείρησαν να αποσπάσουν συνολικά 173.000 ευρώ από επτά γυναίκες ηλικίας 28 ως 92 χρόνων. Ωστόσο, κάποια από τις γυναίκες έστησε παγίδα στους απατεώνες, προσποιούμενη ότι θα πλήρωνε και τους έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα που ζήτησαν. Έτσι, οι αστυνομικοί κατάφεραν με μια συντονισμένη επιχείρηση να συλλάβουν τον 56χρονο. Σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας δίωξη για απόπειρα απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης