Καιρός: Συνεχίζεται η καλοκαιρία στην Αθήνα - Yψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα - Δείτε χάρτες

Καιρός: Συνεχίζεται η καλοκαιρία στην Αθήνα - Yψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα - Δείτε χάρτες

Ο καιρός σήμερα: Δείτε αναλυτική πρόγνωση με τις θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές της χώρας - Πού θα βρέξει

ilios_athina
Συνεχίζεται η καλοκαιρία στην Αθήνα. Ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος,  βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα: 

Τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στη βορειοανατολική χώρα, δυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη, περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 σε μεγάλο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και σταδιακά στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη και ενδεχομένως στην Ανατολική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στη Νότια Ελλάδα.

Όλα  για τον καιρό

Η Δυτική Ελλάδα, τα νότια και τα Ανατολικό Αιγαίο θα έχουν περισσότερες βροχές. Αργότερα θα βρέξει και στα βόρεια

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και αργότερα τοπικά στο Αιγαίο τα 7-8 μπ.

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που τοπικά στο Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική επικρατεί ηλιοφάνεια, όμως αναμένονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού με χάρτες 

kairos_k_thermokrasies

gr_ellada
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης