Αυτή την Κυριακή, η εξαιρετική βιογραφία «Ιωσήφ Στάλιν – Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης» των Sarah Davies και James Harris, με την εγκυρότητα του Cambridge University Press είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, η εξαιρετική βιογραφία «Ιωσήφ Στάλιν – Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης» των Sarah Davies και James Harris, με την εγκυρότητα του Cambridge University Press είναι στο ΘΕΜΑ

Ο αληθινός αρχιτέκτονας της Σοβιετικής Ένωσης υπήρξε ίσως η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη σύγχρονη ιστορία. Δημιούργησε μια υπερδύναμη αλλά και εξολόθρευσε εκατομμύρια συμπατριωτών του. Κατόρθωσε να χρεωθεί αδιανόητα εγκλήματα αλλά και ασύλληπτα επιτεύγματα

bookXRWMA-new
Κατ' αρχάς «Στάλιν» σημαίνει «ατσάλι» και ήταν το ψευδώνυμο, όχι το πραγματικό επώνυμο του Ιωσήφ Βισσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι.

Ένας «άνθρωπος από σίδερο», ο οποίος αναρριχήθηκε στην ανώτατη εξουσία της επαναστατημένης Ρωσίας ύστερα από το 1917. Κυβέρνησε την αχανή του χώρα με σιδερένια πυγμή επί 30 χρόνια, αδιαφορώντας πλήρως εάν θα τον κατηγορούσε οποιοσδήποτε για αυταρχισμό, εάν θα τον αποκαλούσαν «δικτάτορα».



Αυτή την Κυριακή, η εξαιρετική βιογραφία «Ιωσήφ Στάλιν είναι στο ΘΕΜΑ


Το όραμά του είναι να μετασχηματίσει μια οπισθοδρομική, κατά βάσιν αγροτική κοινωνία, σε ένα κομμουνιστικό υπόδειγμα, ανώτερο οποιασδήποτε εκδοχής του καπιταλισμού. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα σχέδια του Στάλιν τιμωρούνταν με θάνατο. Και, όντως, στο βωμό της εκβιομηχάνισης και της μεταμόρφωσης της ΕΣΣΔ σε πυρηνική υπερδύναμη, θυσιάστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι. Εκτελέσεις, εκτοπισμοί στα στρατόπεδα του θανάτου στη Σιβηρία, εξαφανίσεις, δίκες-παρωδία βασισμένες σε μυθεύματα και συκοφαντίες -αυτός ήταν ο ζοφερός κόσμος του Στάλιν. Αλλά ο ίδιος, ως ηγέτης, δεν ήταν μόνο αυτό.

Στο βιβλίο του Cambridge University Press, που επιμελήθηκαν οι Davies και Harris κάθε κεφάλαιο αποτελεί και μια διεισδυτική ματιά στη ζωή, τη σταδιοδρομία, το νου και την ψυχή του Στάλιν. Όποια και εάν ήταν αυτή.

Κλείσιμο
Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τη σπουδαία βιογραφία του Cambridge University Press «Ιωσήφ Στάλιν - Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης» των Sarah Davies και James Harris.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης