Αγρίνιο: «Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ άρπαξαν 15.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Αγρίνιο: «Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ άρπαξαν 15.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Της είπαν να βάλει τα χρήματα και τα τιμαλφή της σε μια σακούλα και να τα βγάλει από το σπίτι για να μην καούν από πυρκαγιά που μπορούσε να προκληθεί από βραχυκύκλωμα 

peripoliko_main
Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα των επιτήδειων που παριστάνουν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έχασε τις οικονομίες μιας ζωής, αλλά και τα τιμαλφή της. Οι δράστες την επισκέφθηκαν στο σπίτι της στο Καινούργιο του δήμου Αγρινίου και την έπεισαν ότι ο πίνακας παροχής ρεύματος έχει βλάβη και κινδυνεύει από βραχυκύκλωμα που θα προκαλούσε πυρκαγιά.

Όσο οι δυο άγνωστοι υποτίθεται πως επισκεύαζαν τον πίνακα, είπαν στην 76χρονη να τοποθετήσει σε μια σακούλα τα χρήματα και τα κοσμήματά της και να την βγάλει από το σπίτι για να μην καεί.

Το μυαλό της άτυχης γριούλας δεν πήγε στο κακό, αλλά όταν έβγαλε την επίμαχη σακούλα οι δράστες της ζήτησαν να ελέγξει αν έχει ρεύμα το ψυγείο. Μόλις μπήκε στην κουζίνα, άρπαξαν την σακούλα που είχε μέσα 15.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας και έγιναν καπνός! Η ηλικιωμένη ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου, αλλά ήδη οι δύο άνδρες είχαν εξαφανιστεί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων.

Γυναίκα προσποιήθηκε τη δικαστική λειτουργό και απέσπασε χρηματικά ποσά από δύο άνδρες

Τη δικαστική λειτουργό προσποιήθηκε μια άγνωστη γυναίκα που επικοινώνησε τηλεφωνικά με δυο άνδρες στα Ιωάννινα στις 12 Νοεμβρίου του 2019 και κατάφερε να τους πείσει να καταβάλουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό που τους έδωσε, με το πρόσχημα της αρχειοθέτησης δικαστικών τους υποθέσεων! Οι δυο υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και η δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη σε βάρος ενός άνδρα και μιας γυναίκας οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης