Αίγιο: «Χρεώθηκαν» 24 διαρρήξεις οι αλλοδαποί με το πλούσιο παρελθόν

Αίγιο: «Χρεώθηκαν» 24 διαρρήξεις οι αλλοδαποί με το πλούσιο παρελθόν

Όσο προχωρά η προανάκριση, τόσο εξιχνιάζεται η δράση των δυο σεσημασμένων αλλοδαπών που εντοπίστηκαν στις 10 Ιανουαρίου στο Αίγιο

xeiropedes
Όσο προχωρά η προανάκριση, τόσο εξιχνιάζεται η δράση των δυο σεσημασμένων αλλοδαπών που εντοπίστηκαν στις 10 Ιανουαρίου στο Αίγιο! Μάλιστα, ο ένας έχει προφυλακιστεί καθώς δεν δίστασε να επιτεθεί στους αστυνομικούς, δίνοντας την ευκαιρία στον συνεργό του να διαφύγει. Στην ομάδα υπήρχε και τρίτος που επίσης αναζητείται, ενώ εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε κλοπές φτάνοντας συνολικά τις 24!

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Ήλιδας εξακριβώθηκε ότι, από τις 27 Νοεμβρίου ως τις 23 Δεκεμβρίου, οι δράστες ηλικίας 31 και 44 χρόνων διέρρηξαν μαζί με τον άγνωστο συνεργό τους άλλα πέντε σπίτια στην Αμαλιάδα παραβιάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών και είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 7.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα. Γι' αυτές τις υποθέσεις σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τους και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Στις 10 Ιανουαρίου, ο 31χρονος επιχείρησε να διαρρήξει ένα σπίτι στο οποίο έφτασε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος, ο οποίος έμεινε έξω ως τσιλιαδόρος, αλλά έγιναν αντιληπτοί από γείτονες και τράπηκαν σε φυγή. Όταν τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγιαλείας, ο 31χρονος που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοφορία, επιτέθηκε σαν... πυγμάχος και τους γρονθοκόπησε, αλλά τελικά συνελήφθη με 48 γραμμάρια μεθαδόνης, ένα σουγιά και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Όμως, διέφυγε ο 44χρονος με αυτοκίνητο που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές, ληστεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση! Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δυο τους είχαν διαρρήξει πέντε σπίτια στο Αίγιο και την Πάτρα από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 16 Δεκεμβρίου, ενώ ο 44χρονος μαζί με έναν 46χρονο ομοεθνή συνεργό του που επίσης αναζητείται είχαν διαπράξει άλλες 13 διαρρήξεις σπιτιών στο Αίγιο, το Λαμπίρι και το Άλσος με λεία κοσμήματα και μετρητά που ξεπερνούν τα 36.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης