Τούρκοι χάκερ «έριξαν» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες

Τούρκοι χάκερ «έριξαν» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες

Τούρκοι χάκερ υποστήριξαν ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση στα sites -μεταξύ άλλων- της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Οικονομικών - Oι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την επίθεση και σημείωσαν ότι κατέβασαν τους ιστοτόπους για να τους προστατεύσουν

hack-arthro
Μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι χτύπησαν Τούρκοι χάκερς.

Οι σελίδες έπεσαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής και επανήλθαν λίγες ώρες αργότερα. Η ομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Οι χάκερ υποστήριξαν ότι η επίθεση έγινε ως απάντηση στη στάση της Ελλάδος. «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα απειλεί τη διάσκεψη της Λιβύης», ανέφεραν. 

Η Αθήνα επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θα υπάρξει εκπόνηση σχεδίου για να αποτραπούν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι χάκερ επιχείρησαν το λεγόμενο DOS attack -«μαζική εισβολή» στους ιστοτόπους και οι ελληνικές αρχές έριξαν τους σέρβερ προκειμένου να αποφευχθεί χακάρισμα.  Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η επίθεση περιορίστηκε στην υπερφόρτωση της γραμμής με αποτέλεσμα την πτώση της ιστοσελίδας της Βουλής, αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών.

Κατά τις ίδιες πηγές από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων των τεχνικών ασφαλείας δεν προκύπτει ότι την κυβερνοεπίθεση έκαναν Τούρκοι χάκερς, αν και οι έρευνες συνεχίζονται.

Yunanistan OPERASYONU Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'yi tehdit etmişti. Şimdi de Libya Konferansı...

Δημοσιεύτηκε από Anka Neferler Tim στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης