Έρχονται πρόστιμα για όσους παρακωλύουν την κυκλοφορία, μετά το χάος της «Ζηνοβίας»

Έρχονται πρόστιμα για όσους παρακωλύουν την κυκλοφορία, μετά το χάος της «Ζηνοβίας»

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται ήδη στο υπουργείο Υποδομών

ekxionistiko
Σκηνές όπως αυτές που εκτυλίχθηκαν στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, όταν εξαιτίας της χιονόπτωσης στο πλαίσιο ενός προειδοποιημένου κύματος κακοκαιρίας έκλεισε ο βασικός άξονας της χώρας, κρατώντας εγκλωβισμένους για ώρες πολλούς οδηγούς και δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων, θα επιχειρήσει να αποτρέψει μελλοντικά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ήδη ετοιμάζεται στο υπουργείο Υποδομών νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνει πρόστιμα και πειθαρχικές ποινές σε όσους παρακωλύουν την κυκλοφορία.

Το κουβάρι των ευθυνών που φαίνεται να επιμερίζονται στους περισσότερους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι είτε δεν προέβησαν την ώρα που έπρεπε στις απαιτούμενες ενέργειες, είτε δεν φρόντισαν να αστυνομεύσουν τις απαγορεύσεις ώστε αυτές να τηρηθούν, αλλά και σε αρκετούς οδηγούς, οι οποίοι αψηφώντας τις παραινέσεις των υπευθύνων βρέθηκαν εν μέσω χιονόπτωσης χωρίς αλυσίδες με αποτέλεσμα πολλά οχήματα να ακινητοποιηθούν, έχει αναλάβει να ξετυλίξει η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει τα υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη.

Οι αρμόδιοι έχουν ήδη κληθεί να δώσουν εξηγήσεις και το σχετικό πόρισμα αναμένεται εντός της εβδομάδας που ξεκινά αύριο. Και όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται εν όψει ενός νέου κύματος κακοκαιρίας, το οποίο -σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων- αναμένεται εξίσου σφοδρό.

Στο υπουργείο Υποδομών, πάντως, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο «Εθνος της Κυριακής», προχωρεί ήδη η επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης, η οποία «αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλαισίου εξακρίβωσης των αιτιών και καταλογισμού τυχόν ευθυνών στους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς και όργανα σε περιπτώσεις σοβαρής διατάραξης ή διακοπής της κυκλοφορίας (μερικής ή ολικής) στο εθνικό δίκτυο της χώρας.

Παράλληλα στοχεύει στην ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου που είναι επιφορτισμένες με την παρακολούθηση και εποπτεία της λειτουργίας του εθνικού οδικού δικτύου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης