Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Πιο σφοδρό το δεύτερο κύμα - Ισχυροί άνεμοι και παγετός για άλλες 48 ώρες - Δείτε χάρτες

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Πιο σφοδρό το δεύτερο κύμα - Ισχυροί άνεμοι και παγετός για άλλες 48 ώρες - Δείτε χάρτες

Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησο, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα τα κυριότερα φαινόμενα - Σε ποιες περιοχές αναμένεται περισσότερο χιόνι - Πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες μέχρι και την Τρίτη

kakokairia-night-0
Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ώρες από την κακοκαιρία Ζηνοβία σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω, στο ρεύμα προς το καζίνο, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Χασιάς και στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας, καθώς και στην Πεντέλη.

Η κακοκαιρία, η οποία όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιάννης Καλλιάνος θα κορυφωθεί από το βράδυ της Κυριακής, θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα με τα εντονότερα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις ο κυριότερος όγκος των φαινομένων θα περιοριστεί στα ανατολικά από το ύψος της Θεσσαλία και νοτιότερα ενώ έξαρση αναμένεται λίγο πρίν το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στις εντάσεις των ανέμων το πρόβλημα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί καθώς οι άνεμοι θα κρατήσουν δεμένα πολλά πλοία για τα νησιά του Αιγαίου , καθώς τοπικά τη Δευτέρα στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Προοδευτική εξασθένηση θα παρουσιάσουν από το μεσημέρι της Τρίτης

Πού και πόσο θα βρέξει

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα σημειωθούν τις επόμενες ώρες και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, ενώ σποραδικές ισχυρές καταιγίδες θα υπάρχουν κατά διαστήματα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που αργότερα θα εξασθενήσουν.

Κλείσιμο
Υετός με στοιχεια 29Δεκ19


Πού θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.  Βαθμιαία από τη νύχτα της Δευτέρας θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

xartis-xioni


XIONIA ELLADA  29 DEK 2019


Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις περιοχές που θα σημειωθούν οι περισσότερες χιονοπτώσεις και πότε θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεων.  Ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων προσδιορίζεται περισσότερο στη Βοιωτία τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας και στη Δυτική Αττική .

ΧΙΟΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΥ 29122019


Παγωνιά σε αρκετές περιοχές

Όπως είναι αναμενόμενο, μετά από αυτό το κύμα ψύχους οι θερμοκρασίες τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο θα παραμείνουν χαμηλές και τοπικά στα βόρεια ο παγετός θα είναι ισχυρός.

krio-emiy1


Ισχυροί οι άνεμοι τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ.

ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30ΔΕΚ2019


Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές ή χιονόνερο , ενω παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης