Πύργος: Σωτήρια η παρέμβαση της αστυνομίας για τη ζωή μιας ηλικιωμένης

Πύργος: Σωτήρια η παρέμβαση της αστυνομίας για τη ζωή μιας ηλικιωμένης

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν πεσμένη στο δάπεδο του σπιτιού της για αρκετή ώρα λόγω κατάγματος, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί - Η παρέμβαση των αστυνομικών έπειτα από ειδοποίηση της κόρης της, ήταν σωτήρια

kavasilakia-3
Ώρες αγωνίας έζησε μια ηλικιωμένη γυναίκα το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι της στα Καβασιλάκια Πύργου.

Ήταν μόνη όταν γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα και να μην μπορεί να κουνηθεί από εκείνο το σημείο. Σωτήρια ήταν η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και η επέμβαση της Αστυνομίας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ώστε να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Ο γιος της έλειπε με την οικογένεια του σε κοινωνική τους υποχρέωση στην Πάτρα, ενώ η κόρη της που ζει στην Αθήνα, την αναζήτησε τηλεφωνικά, χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό της ηλικιωμένης βρισκόταν σε άλλο σημείο του σπιτιού όπως και το σταθερό τηλέφωνο, όπου δεν μπορούσε να φτάσει, αφού μετά την πτώση της είχε ακινητοποιηθεί και πονούσε αφόρητα.


Η κόρη της μη έχοντας άλλη επιλογή, κάλεσε σε βοήθεια μέσω του Πανευρωπαϊκού Αριθμού “112”. Μέσω των συστημάτων, εντοπίστηκε το σήμα του κινητού στο σπίτι της ηλικιωμένης και τότε ενημερώθηκε η Αστυνομία στον Πύργο για την έρευνα.

Κλείσιμο
Άμεσα αναζήτησαν το σπίτι οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. που φτάνοντας είδαν από τα παράθυρα του, πως η ηλικιωμένη βρισκόταν πεσμένη στο πάτωμα, αλλά εν ζωή. Τότε κλήθηκε το ΕΚΑΒ και άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο σπίτι, βρέθηκαν δίπλα στην ηλικιωμένη, την οποία προσπάθησαν να ηρεμήσουν και να την κάνουν να νιώσει καλύτερα.

Λίγο αργότερα με ειδικό εξοπλισμό λόγω του ότι βρισκόταν σε δύσκολη θέση που δεν επέτρεπε εύκολη μετακίνηση, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, πήραν την ηλικιωμένη με φορείο για το νοσοκομείο του Πύργου, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Πηγή: Ilialive
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης