Φθιώτιδα: Γνωστός στις αρχές ο καλλιεργητής της φυτείας με 1.600 χασισόδεντρα

Φθιώτιδα: Γνωστός στις αρχές ο καλλιεργητής της φυτείας με 1.600 χασισόδεντρα

Πρόκειται για έναν 44χρονο αλλοδαπό, τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό του οποίου ταυτοποιήθηκαν από τα ευρήματα στον χώρο της φυτείας

Fthiwtida-xasisofyteia
Απέκτησε… ονοματεπώνυμο ο εμπνευστής της τεράστιας και άριστα οργανωμένης χασισοφυτείας, που είχε εντοπιστεί στις 20 Αυγούστου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο επτά επιπέδων ο οποίος φυλασσόταν με παρατηρητήρια σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στην Φθιώτιδα.

Πρόκειται για έναν 44χρονο αλλοδαπό, τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό του οποίου ταυτοποιήθηκαν από τα ευρήματα στον χώρο της φυτείας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και εκδόθηκε ένταλμα για την σύλληψή του από τον ανακριτή Λαμίας.

Όταν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τον εκχερσωμένο χώρο που εκτεινόταν σε επτά επίπεδα και καθοδήγησε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λιβαδειάς, της Ασφαλείας Θηβών και Λαμίας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ο.Ε.Π.Τ.Α., είχαν βρεθεί 1.600 δενδρύλλια κάνναβης ύψους δυο ως τριών μέτρων. Ο καλλιεργητής είχε στήσει δυο υπερυψωμένους χώρους για να κατοπτεύει την περιοχή ώστε να εξαφανιστεί αν πλησίαζαν αστυνομικοί.

Στην φυτεία κατασχέθηκαν ακόμη δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού μεγάλης χωρητικότητας, σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και τρία πλήρως εξοπλισμένα αυτοσχέδια καταλύματα για την διαβίωση του καλλιεργητή!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης