Ταΰγετος: Ανακαλύφθηκαν 274 χασισόδεντρα δύο χρόνια πριν και τώρα βρέθηκε ο καλλιεργητής μέσω DNA

Ταΰγετος: Ανακαλύφθηκαν 274 χασισόδεντρα δύο χρόνια πριν και τώρα βρέθηκε ο καλλιεργητής μέσω DNA

Ο φερόμενος ως καλλιεργητής συνελήφθη και είχε πάνω του... κάνναβη 

xasisofi_1
Πριν δύο χρόνια η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ανακάλυψε χασισοφυτεία με 274 δενδρύλλια στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτο, χωρίς όμως να βρει και τον ιδιοκτήτη.

Δυο χρόνια μετά, όμως, το DNA του κατηγορούμενου ως καλλιεργητή πρόδωσε την ταυτότητά του και συνελήφθη στην περιοχή της Θουρίας.

Ο 43χρονος που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε δίωξη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια.

Φυτεία

Τον Ιούλιο του 2017, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, εντόπισαν αρκετές φυτείες. Μία από αυτές εντοπίσθηκε σε πρανές στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Αλαγονία, όπου βρίσκονται και οι ομώνυμες κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας. Όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών την προσέγγισαν από εδάφους, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι εκτεινόταν σε έκταση περίπου 1 στρέμματος και 17 αναβαθμίδες. Το ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο ήταν πως, εκτός από τη γνωστή ποικιλία χασίς, οι καλλιεργητές είχαν αναπτύξει μια ιδιαίτερη ποικιλία, και παρότι τα δενδρύλλια έδειχναν μικρά σε ανάπτυξη, είχαν ήδη βγάλει φούντες.

Οι αστυνομικοί μέτρησαν συνολικά 274 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,2 έως 2,5 μέτρα περίπου, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και συγκεκριμένα ο εξοπλισμός με τον οποίο ποτίζονταν. Όπως διαπιστώθηκε, είχε δημιουργηθεί μια αυτοσχέδια δεξαμενή χωρητικότητας 3 κυβικών μέτρων για πότισμα των δέντρων με φυσική ροή, η οποία και γέμιζε με νερό από παράνομη σύνδεση με τον αγωγό άρδευσης της περιοχής.

Σύλληψη

Κλείσιμο
Από τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τη φυτεία και συγκεκριμένα σε κάποιους ιμάντες εντοπίσθηκε γενετικό υλικό, το οποίο τα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποίησαν στο πρόσωπο του 43χρονου. Έτσι, το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, έπειτα από ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί από την ανακρίτρια Καλαμάτας, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, εντόπισαν τον 43χρονο και τον συνέλαβαν στην περιοχή της Θουρίας.

Οι αστυνομικοί στην κατοχή του βρήκαν και μικροποσότητα κάνναβης.

Πηγή: www.tharrosnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης