Περιφέρεια Αττικής: Κοινές δράσεις ελέγχου και πρόληψης υγείας με την Αντικαρκινική Εταιρεία

Περιφέρεια Αττικής: Κοινές δράσεις ελέγχου και πρόληψης υγείας με την Αντικαρκινική Εταιρεία

Η Περιφέρεια Αττικής τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τις πρώτες σχετικές δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Giorgos_Patoulis
Η Περιφέρεια Αττικής και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «θα συνεργαστούμε στενά σε θέματα προσυμπτωματικού ελέγχου και πρόληψης υγείας καθώς πιστεύουμε στην αξία της πρόληψης αλλά και της σχετικής ενημέρωσης των πολιτών», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο και τον γεν. γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελο Φιλόπουλο και Νικόλαο Κορδιολή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η υλοποίηση δωρεάν προγράμματος μαστογραφιών με την αξιοποίηση των κινητών μονάδων μαστογραφικού ελέγχου, η υλοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και θέματα κατ' οίκον νοσηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τις πρώτες σχετικές δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξει τις ενέργειες πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου από εξειδικευμένους φορείς όπως η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, καθώς «η πρόληψη και ο προσυμπτωματικός έλεγχος αποτελούν βασικές στρατηγικές προτεραιότητές μας στον τομέα της Υγείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης