Καβάλα: Γιατί άλλαξε το κατηγορητήριο για την σκηνοθετημένη ληστεία των €4,2 εκατ.

Καβάλα: Γιατί άλλαξε το κατηγορητήριο για την σκηνοθετημένη ληστεία των €4,2 εκατ.

Κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή καθώς μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα η υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ απαιτεί έγκληση από την πλευρά του παθόντος - Όπως προέκυψε η εταιρεία φύλαξης με έδρα την Αθήνα δεν είχε υποβάλει μήνυση για την υπόθεση

kabala-listeia-arthro
Διαφορετικές είναι, τελικά, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις συλληφθέντες για την κλοπή των4,2 εκατ. ευρώ από το υποκατάστημα εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Η αλλαγή προέκυψε από το γεγονός ότι όπως αποκαλύφθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η εταιρεία φύλαξης που έχει έδρα στην Αθήνα δεν είχε υποβάλει μήνυση για την κλοπή που διαπιστώθηκε στο υποκατάστημα της Καβάλας και στην οποία εμπλέκεται και ο 44χρονος πρώην διευθυντής της, τον οποίο στη συνέχεια έθεσε σε προσωρινή αργία.

Έτσι, μετά την ανάκριση διαπιστώθηκε από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι οι κατηγορίες που αρχικά φέρεται να αντιμετώπιζαν οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, δεν μπορούν να αποδοθούν, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις και για την προφυλάκιση των κατηγορουμένων.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Καϊτατζής, συνήγορος των δυο εκ των τριών κατηγορουμένων (του 64χρονου επιχειρηματία που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και του 41χρονου γιου του, κουμπάρου και φίλου του 44χρονου πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της εταιρείας φύλαξης), από τον Ιούλιο του 2019, οπότε και άλλαξε ο ποινικός κώδικας, δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός αν υπάρξει έγκληση από την πλευρά του παθόντος. Εκ της δικογραφίας φάνηκε ότι η εταιρεία δεν υπέβαλε καμία μήνυση κατά κανενός φυσικού προσώπου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αφού είχαν ολοκληρωθεί αρχικά οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και πλέον οι κατηγορίες μετατρέπονται σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Έτσι, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορουμένους να προσέρχονται ξανά ένας, ένας, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το καινούργιο κατηγορητήριο.

Κλείσιμο
Η εισαγγελική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των δυο συνηγόρων των κατηγορουμένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης