Η αιθαλομίχλη «πνίγει» τα Ιωάννινα: Σχεδόν διπλάσιες οι τιμές από τα επιτρεπόμενα όρια

Η αιθαλομίχλη «πνίγει» τα Ιωάννινα: Σχεδόν διπλάσιες οι τιμές από τα επιτρεπόμενα όρια

Στα 105 mg έφτασε η τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων από την αιθαλομίχλη το προηγούμενο εικοσιτετράωρο με εντονότερο το πρόβλημα κυρίως τις βραδινές ώρες - Συστάσεις από την περιφέρεια Ηπείρου

aithalomixliioannina
Υψηλές τιμές αιθαλομίχλης, καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Ιωαννίνων.

Από τις μετρήσεις που έγιναν στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε υπέρβαση της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, κυρίως την χθεσινή ημέρα, όπου η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε το όριο των 100 μg/m3, φθάνοντας τα 105 μg/m3 (τα ανώτατα επιτρεπτά όρια είναι τα 50μgr/m3), με αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων κυρίως τις βραδινές ώρες.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εξέδωσε ανακοίνωση προς το κοινό στην οποία αναφέρει:

«Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν, ιδιαίτερα τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, "Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια" του ΦΕΚ Β' 3272/23.12.2013, απαιτείται η ενημέρωση του πληθυσμού για την λήψη μέτρων προφύλαξης».


Κλείσιμο
Ειδικότερα οι συστάσεις της Περιφέρειας απευθύνονται σε ευάλωτα άτομα, αλλά και στον γενικό πληθυσμό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση ή την δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους, σε εξωτερικούς χώρους. 'Ατομα με άσθμα, μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Επίσης, κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.

Οι συγκεκριμένες συστάσεις ισχύουν για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη, 18.12.2019 και ώρα 12:00 ως την Παρασκευή 20.12.2019 και ώρα 12:00, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης