Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες για την απόσπαση των αρχαίων στη Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες για την απόσπαση των αρχαίων στη Βενιζέλου

Οι παρευρισκόμενοι στον χώρο κρατούν πανό, πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα υπέρ της παραμονής των αρχαιοτήτων - Μποτιλιάρισμα στην Εγνατία

thes_diamart2
Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τρίτης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του μετρό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ενάντια στην απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Οι παρευρισκόμενοι στον χώρο κρατούν πανό, πλακάτ, και φωνάζουν συνθήματα υπερ της παραμονής των αρχαιοτήτων, όπως το «Βενιζέλου και Εγνατία η δίκη μας Πομπηία». Μουσικό χρώμα στη διαμαρτυρία δίνουν συγκροτήματα κρουστών.

Ο Γιάννης Καρλιάμπας, Αρχαιολόγος και πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, τόνισε ότι «φορείς σφραγίδας θέλουν να μας πείσουν ότι για το καλό της πόλης πρέπει να δεχθούμε την καταστροφή του μνημειακού συνόλου». «Η απόσπαση γιατί δεν είμαστε καθόλου βέβαοι ότι θα υπάρχει επανατοποθέτησει, σημαίνει καταστροφή», πρόσθεσε.

Thestival.gr Διαμαρτυρία Αρχαία Βενιζέλου


Να σημειωθεί πως η Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα της, στο ύψος του Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα τεθεί προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη που έχει κατατεθεί και προβλέπει την απόσπαση των αρχαίων, την κατασκευή του εν λόγω σταθμού και την επανατοποθέτησή τους.


Πηγή: Thestival
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης