Δίκη Πάσσαρη: Συγκλονίζει η περιγραφή του σωφρονιστικού υπαλλήλου που πυροβολήθηκε τον Φεβρουάριο του 2001

Δίκη Πάσσαρη: Συγκλονίζει η περιγραφή του σωφρονιστικού υπαλλήλου που πυροβολήθηκε τον Φεβρουάριο του 2001

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατέθεσε στη δίκη και περιέγραψε το μακελειό που έλαβε χώρα κατά τη μεταγωγή του διαβόητου κακοποιού - Αποτέλεσμα του τραγικού περιστατικού ήταν να χάσουν τη ζωή τους δυο αρχιφύλακες και να τραυματιστεί ο υπάλληλος 

passaris
Συγκλονιστικά στοιχεία για την αιματηρή απόδραση του Κώστα Πάσσαρη κατά την μεταγωγή του σε δημόσιο νοσοκομείο τον Φεβρουάριο του 2001 αναδείχθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη του διαβόητου κακοποιού για τις τέσσερις δολοφονίες που του καταλογίζονται. Μάλιστα, με την έναρξη της δίκης, ο 44χρονος κατηγορούμενος -που σήμερα κρατείται στις ρουμανικές φυλακές για άλλα εγκλήματα που τέλεσε στη συγκεκριμένη χώρα- δήλωσε, δια του συνηγόρου του, ότι αποδέχεται τις κατηγορίες για και για τις τέσσερις δολοφονίες.

Η μεταγωγή του Κ. Πάσσαρη στο δημόσιο νοσοκομείο είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2001. Ο 45χρονος σήμερα Πάσσαρης ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Τον νεαρό τότε κακοποιό, συνόδευαν κατά τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο δυο αρχιφύλακες του τμήματος Μεταγωγών και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Άγνωστο πώς, ο Κ. Πάσσαρης είχε καταφέρει να προμηθευτεί ένα πιστόλι. Μπαίνοντας στο νοσοκομείο και ενώ φορούσε χειροπέδες, πυροβόλησε και σκότωσε τους δυο αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο.

Σήμερα, ο εν λόγω υπάλληλος, κατέθεσε στη δίκη και περιέγραψε το μακελειό που έλαβε χώρα κατά τη μεταγωγή του διαβόητου κακοποιού. Πρόκειται για τον Ανδρέα Φυσέκη, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει της δολοφονικής επίθεσης, σε αντίθεση με τους τους αδικοχαμένους αστυνομικούς Δρακόπουλο και Αλεβιζόπουλο που επίσης συνόδευαν τον Κ. Πάσσαρη στο νοσοκομείο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της έδρας ο μάρτυρας ανέφερε πως εκείνη την ημέρα είχαν τοποθετηθεί χειροπέδες στον Πάσσαρη, μπροστά ενώ έπρεπε, όπως είπε, να έχουν τοποθετηθεί από πίσω. «Δεν γνώριζα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και συνέχισε: «Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε. Είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει "ωχ, με έφαγε", να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Εγώ δέχθηκα δυο πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει τρεις φορές και είχε σκοτώσει το Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε...».

Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;

Κλείσιμο
Μάρτυρας: Απ' ό,τι έμαθα μετά, το όπλο το είχε μέσα στη φυλακή.

Όπως κατέθεσε ακόμη ο μάρτυρας, ο ίδιος έμαθε αργότερα ότι ο Κ. Πάσσαρης είχε βγει από το νοσοκομείο, είχε πάρει ένα αυτοκίνητο και είχε εξαφανιστεί. «Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα» επισήμανε ο κ. Φυσέκης.

Ακόμη, στη δίκη σήμερα κατέθεσε και ο οδηγός της μεταγωγής από τον Κορυδαλλό. Όπως υποστήριξε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο Κ. Πάσσαρης δεν είχε ελεγχθεί ενώ βρίσκονταν στην κλούβα. «Έπρεπε να έχει ελεγχθεί πριν αναχωρήσει από τον Κορυδαλλό» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Τότε, δε γνώριζα ποιος είναι, δεν είδα κάποιον να τον πλησιάζει και να του δίνει κάτι».

Πάντως, από την πλευρά της η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο της μεταγωγής με την ένδειξη: «Προσοχή: Άκρως επικίνδυνος κρατούμενος προς απόδραση».

Το δικαστήριο απασχόλησε όμως και η δολοφονική ενέργεια του Κ. Πάσσαρη σε φαρμακείο της οδό Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001. Εκεί ο διαβόητος κακοποιός δολοφόνησε μια γυναίκα φαρμακοποιό και τραυμάτισε σοαβρά την αδελφή της.

Σήμερα στη δίκη κατέθεσαν ο σύζυγος και η κόρη της γυναίκας που τραυματίστηκε. Όπως ανέφεραν, η άτυχη γυναίκα μετά τα όσα υπέστη υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικώς έμεινε ανάπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη.

Χαρακτηριστικά ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας ανέφερε «ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδερφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου: "πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης". Τότε αυτός έβγαλε πιστόλι, την σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δε γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης