Ιωάννινα: «Μαϊμού» πλανόδιοι ξάφριζαν ηλικιωμένες

Ιωάννινα: «Μαϊμού» πλανόδιοι ξάφριζαν ηλικιωμένες

Οι δύο Έλληνες ηλικίας 65 και 43 χρόνων συνελήφθησαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων–Κακαβιάς

ioannina_arrest
Άδεια πλανόδιου πωλητή δεν είχαν, αλλά τριγύριζαν στα χωριά των Ιωαννίνων με το πρόσχημα ότι πωλούσαν σεντόνια και κουβέρτες δυο επιτήδειοι, οι οποίοι κατόπτευαν τους χώρους των σπιτιών ανυποψίαστων ηλικιωμένων και επέστρεφαν αργότερα για να τους ξαφρίσουν.

Οι δύο Έλληνες ηλικίας 65 και 43 χρόνων συνελήφθησαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων–Κακαβιάς, από αστυνομικούς του τμήματος Πωγωνίου που τους αναζητούσαν για την κλοπή χρηματικού ποσού από το σπίτι μιας ηλικιωμένης στο χωριό Ριάχοβο. Μάλιστα, της είχαν συστηθεί ως γνωστοί συγγενικών της προσώπων και, αφού της πούλησαν τα εμπορεύματά τους, επέστρεψαν χωρίς να τους αντιληφθεί και έκλεψαν τις οικονομίες της!

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 65χρονος είχε αρπάξει χρήματα και από το σπίτι μιας άλλης ηλικιωμένης στην κοινότητα Βροντισμένη, στις 27 Νοεμβρίου. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για κλοπή, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.

Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν πλήθος ειδών οικιακής χρήσης, κλινοσκεπασμάτων καθώς και είδη ρουχισμού και υπόδησης, τα οποία διέθεταν προς πώληση χωρίς να διαθέτουν παραστατικά αγοράς και τιμολόγια. Επιπλέον, κατασχέθηκαν του Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας του 65χρονου και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που είχε στο σπίτι του.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, παρεμπόριο και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

*** Τα αποτυπώματα που άφησε στις 26 Οκτωβρίου, όταν διέρρηξε μια μονοκατοικία στην Πρέβεζα και έκλεψε ένα κυνηγετικό όπλο και είδη ρουχισμού, πρόδωσαν τον δράστη που ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε από την Ασφάλεια δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης