Λαμία: Ένοχος για βιασμό, αλλά ελεύθερος ο 35χρονος πρώην εθνοφρουρός

Λαμία: Ένοχος για βιασμό, αλλά ελεύθερος ο 35χρονος πρώην εθνοφρουρός

Πάνω από 12 ώρες διάρκεια η δίκη του - Ο δράστης κρατούσε δύο γυναίκες και ικανοποιούσε τις σεξουαλικές του φαντασιώσεις

lamia
Ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατά εξακολούθηση και κατά συρροή, αθώος για την αρπαγή, ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον 35χρονο Λαμιώτη πρώην εθνοφρουρό.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 12 ώρες το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορούμενου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Επίσης του επέβαλε περιοριστικούς όρους: α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, β) την παρουσία του κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και γ) να μην πλησιάσει ποτέ ξανά τις δυο κοπέλες που υπήρξαν θύματά του.

Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, πάρθηκε με ψήφους 1-2 με μειοψηφούσα την Πρόεδρο. Επίσης και η απόφαση για την ενοχή του κατηγορουμένου πάρθηκε με ψήφους 2-1 με μειοψηφούσα την εξ αριστερών Εφέτη.

Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν 6+2 χρόνια χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η μητέρα του δεν άντεξε την όλη διαδικασία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Πηγή: www.lamiareport.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης