Παραλίγο «ρινγκ» το Επιμελητήριο Χανίων: Άναψαν τα αίματα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Παραλίγο «ρινγκ» το Επιμελητήριο Χανίων: Άναψαν τα αίματα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Ξέφυγε η κατάσταση στη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων το βράδυ της Τετάρτης, σε συζήτηση για τους ισολογισμούς -  Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση των ψυχραιμότερων

xania_main
Πρωτοφανείς καταστάσεις στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων την Τετάρτη, όπου η κατάσταση, κάποια στιγμή, ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, με τίτλο «Συζήτηση για την άμεση έγκριση και δημοσίευση των ισολογισμών του Επιμελητηρίου». Το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί από την παράταξη του πρώην προέδρου του ΕΒΕΧ, Γιάννη Μαργαρώνη, η οποία έχει ασκήσει έντονη κριτική στη διοίκηση του Αντώνη Ροκάκη για το γεγονός ότι τρεις φορές έχει φέρει στο Δ.Σ. προς ψήφιση τον ισολογισμό του 2014 και ισάριθμες φορές τον έχει αποσύρει, με διάφορες δικαιολογίες.


Χθες, όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που τον λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. (παράταξη Ροκάκη), Γιώργος Πατεράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ισολογισμός δεν θα έπρεπε να ψηφιστεί τη συγκεκριμένη μέρα, επειδή το θέμα δεν συνοδεύεται από το σχετικό κείμενο, γεγονός το οποίο «χρέωσε» στην παράταξη Μαργαρώνη. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να υπερψηφίσει τον ισολογισμό, διότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που το θέμα συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και δεν… θυμάται τι αναφέρει το κείμενο του ισολογισμού!

Κλείσιμο

Τόσο ο Γιάννης Μαργαρώνης, όσο και μέλη της παράταξής του (Γιάννης Φραγκάκης, Σήφης Χιωτάκης, Βασίλης Καλοτεράκης) επεσήμαναν με έντονο ύφος ότι το περιεχόμενο του ισολογισμού είναι γνωστό, ότι αν δεν επισυνάπτεται αυτή τη φορά η ευθύνη ανήκει στην Υπηρεσία του ΕΒΕΧ, και ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ζητώντας επιτακτικά να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία.

Το κλίμα «δυναμιτίστηκε» όταν ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του ΕΒΕΧ, Μιχάλης Χαιρετάκης υποστήριξε ότι το θέμα δεν πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία, γιατί στην ημερήσια διάταξη δεν γίνεται λόγος για ψήφιση, αλλά για «συζήτηση για την άμεση έγκριση» και πρότεινε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.


Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις, με μέλη της παράταξης Μαργαρώνη να επισημαίνουν ότι η παράταξη Ροκάκη τούς εμπαίζει για μία ακόμη φορά. Μάλιστα, ο κ. Μαργαρώνης επιτέθηκε λεκτικά με σφοδρότητα στον άλλοτε συνεργάτη του (ως γνωστόν, ο κ. Χαιρετάκης ήταν αντιπρόεδρος της διοίκησης Μαργαρώνη), τον οποίο χαρακτήρισε «μικρό» και ότι «… παριστάνει τον υποψήφιο βουλευτή».

Η κατάσταση άρχισε πραγματικά να… ξεφεύγει όταν ο κ. Ροκάκης ζήτησε, μεσούσης της συζήτησης του θέματος, και χωρίς να έχουν προηγηθεί καταστάσεις που να δικαιολογούν μία τέτοια διαδικασία, να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή. Η πρόταση αυτή προκάλεσε ακόμη περισσότερες αντιδράσεις, με τον κ. Γιάννη Φραγκάκη να κάνει λόγο για «πραξικόπημα», τονίζοντας, μαζί με άλλα μέλη της παράταξης Μαργαρώνη, ότι αυτό (δηλαδή η πρόταση για ολιγόλεπτη διακοπή) δεν προβλέπεται πουθενά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.


Τα πράγματα… ξέφυγαν εντελώς όταν ο κ. Χαιρετάκης σηκώθηκε από το προεδρείο -ταυτόχρονα είχε σηκωθεί και ο κ. Ροκάκης με σκοπό να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή- και κατευθύνθηκε προς το φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων, κοιτώντας -όχι για πρώτη φορά- με ειρωνικό τρόπο προς την πλευρά της παράταξης Μαργαρώνη.

Τότε το μέλος του Δ.Σ. της παράταξης Μαργαρώνη, Γιώργος Τοπολιανάκης σηκώθηκε όρθιος και, απευθυνόμενος προς τον κ. Χαιρετάκη, τον ρώτησε «τι κοιτάς ρε…» χρησιμοποιώντας υβριστικό χαρακτηρισμό. Η κατάσταση «μύριζε», πλέον, «μπαρούτι» στην αίθουσα.

Δευτερόλεπτα αργότερα… τινάχθηκε από τη θέση του το μέλος του Δ.Σ. της παράταξης Μαργαρώνη, Βασίλης Καλοτεράκης, ο οποίος κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος του κ. Χαιρετάκη χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς.


Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Οι Γιώργος Ζυμβραγάκης (παράταξη Ροκάκη), Γιάννης Μαργαρώνης, Σήφης Χιωτάκης (παράταξη Μαργαρώνη) και Αντώνης Ροκάκης συγκράτησαν τον κ. Καλοτεράκη, ενώ ο κ. Γιώργος Πατεράκης έσπευσε να πει στον κ. Μιχάλη Χαιρετάκη να αποχωρήσει από τον 4ο όροφο του κτιρίου του ΕΒΕΧ, όπως κι έγινε.

Η συνεδρίαση διεκόπη, με την παράταξη Μαργαρώνη να ψέγει τον κ. Ροκάκη, τονίζοντας ότι κάθε φορά που προκαλείται αναταστάτωση στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου την ευθύνη φέρει με τη συμπεριφορά του ο κ. Χαιρετάκης. Μάλιστα, ζήτησαν από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ να τον απομακρύνει τόσο από τη θέση του γραμματέα, όσο και από μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Παράλληλα, η παράταξη Μαργαρώνη ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση, με τον κ. Ροκάκη ν’ αντιδρά, ωστόσο, επισημαίνοντας ότι μετά απ’ όσα προηγήθηκαν αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ο κ. Ροκάκης πρότεινε να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητήσει τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης που είχαν τεθεί από την παράταξη Μαργαρώνη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συζητήσεις μεταξύ των μελών των δύο παρατάξεων για όσα προηγήθηκαν. Όταν τα μέλη της παράταξης Μαργαρώνη αποχώρησαν, επανήλθε στον 4ο όροφο ο κ. Χαιρετάκης και οι συζητήσεις συνεχίστηκαν μεταξύ των μελών της παράταξης Ροκάκη…

Πηγή: hania.news
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης