Χειροπέδες σε άγρια συμμορία που λήστευε βενζινάδικα, περίπτερα, οδηγούς και πεζούς

Χειροπέδες σε άγρια συμμορία που λήστευε βενζινάδικα, περίπτερα, οδηγούς και πεζούς

Χτυπούσαν τα θύματά τους για να μην αντισταθούν - Πάνω από 60 τα «χτυπήματά» τους - Χρησιμοποιούσαν πυροσβεστήρες για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς - Έδρα τους ο Ασπρόπυργος - Έβαζαν μέχρι και ταινίες στα παντελόνια τους για να μην αφήσουν γενετικό υλικό

05122019parousiash004
Τέλος στη δράση μιας άγριας σπείρας που λήστευε βενζινάδικα, περίπτερα αλλά και οδηγούς και πεζούς έβαλε η αστυνομία.

Συνολικά τα μέλη της σπείρας, τρία εκ των οποίων έχουν συλληφθεί και δύο αναζητούνται, εμπλέκονται σε τουλάχιστον 62 τέτοια χτυπήματα.

Μέσα σε οχτώ μήνες τα μέλη της σπείρας:

- λήστεψαν 42 περίπτερα, βενζινάδικα, διερχόμενους πεζούς και οδηγούς
- έκλεψαν 16 οχήματα
- έβαλαν φωτιά σε 4 οχήματα

Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αξιωματικοί της αστυνομίας που παρουσίασαν την υπόθεση, τα μέλη της σπείρας πολλές φορές δεν περιορίζονταν σε ένα «χτύπημα» την ημέρα, αλλά προχωρούσαν σε «μπαράζ» ληστειών και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε στόχους που είχαν προεπιλέξει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της 11ης Ιουλίου 2019 διέπραξαν εννέα ληστείες και έκλεψαν τουλάχιστον δύο οχήματα.

05122019parousiash001
05122019parousiash002


Τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άγρια τα υποψήφια θύματά τους όταν αυτά επιχειρούσαν να αντιδράσουν «γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι ιδιαίτερα αδίστακτοι και επικίνδυνοι».

Όταν, δε, τους εντόπιζαν αστυνομικοί την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν, αυτοί πατούσαν γκάζι και χρησιμοποιούσαν πυροσβεστήρες με τους οποίους ψέκαζαν προς τις μοτοσικλέτες και τα περιπολικά που τους ακολουθούσαν, επιχειρώντας να ματαιώσουν την καταδίωξή τους.

Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν όπλα, σιδηρολοστούς και άλλα αντικείμενα προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα υποψήφια θύματά τους με στόχο να αρπάξουν χρήματα,, χρηματοκιβώτια, καπνικά προϊόντα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ως ορμητήριο χρησιμοποιούσαν καταυλισμό στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ για την ταχύτερη προσέγγιση ή διαφυγή από τις περιοχές που δραστηριοποιούνταν, χρησιμοποιούσαν το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, καθώς και της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. Έτσι ανέπτυσσαν υψηλές ταχύτητες σε περιπτώσεις καταδίωξης από αστυνομικούς, ενώ εξασφάλιζαν και τη γρήγορη επιστροφή τους στο ασφαλές περιβάλλον του τόπου διαμονής τους.

Μόλις ολοκλήρωναν τις παράνομες πράξεις, μετέβαιναν σε ερημικές περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου εγκατέλειπαν τα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει βάζοντας τους φωτιά στις περισσότερες περιπτώσεις προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

05122019parousiash003
05122019parousiash004


Χαρακτηριστικό της εμπειρίας και του «επαγγελματισμού» τους είναι ότι, κατά την εγκληματική τους δράση, δεν επικοινωνούσαν με κινητά τηλέφωνα, φρόντιζαν να έχουν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έφεραν γάντια στα χέρια τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έφεραν κολλητικές ταινίες στα άκρα των παντελονιών τους, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να αφήσουν στον χώρο γενετικό υλικό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες τους, κινητά τηλέφωνα, προϊόντα ληστείας και άλλα αντικείμενα, πιστόλι ρέπλικα, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και εννέα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που είχαν κλέψει και χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές, απόπειρες επικινδύνων σωματικών βλαβών και εμπρησμός κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απείθεια και της νομοθεσίας περί όπλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης