Τραγωδία στο Ίλιον: «Από ασφυξία ο θάνατος του αγοριού, συμπίπτει με όσα έχουν ειπωθεί» λέει ο ιατροδικαστής

Τραγωδία στο Ίλιον: «Από ασφυξία ο θάνατος του αγοριού, συμπίπτει με όσα έχουν ειπωθεί» λέει ο ιατροδικαστής

«Έχασε τη ζωή του σταδιακά» είπε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς - Στην εκδοχή του ατυχήματος είχε επιμείνει νωρίτερα ο πατέρας του μόλις 2,5 ετών παιδιού - Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορούνται οι δύο γονείς

paidaki-arthro
Ασφυξία είναι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η αιτία θανάτου του αγοριού μόλις 2,5 ετών που έχασε τη ζωή του στο σπίτι του στο Ίλιον όταν εγκλωβίστηκε στον αποθηκευτικό χώρο ενός κρεβατιού τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως σημείσωε ο Νίκος Καλογριάς μιλώντας στο protothema.gr το μικρό αγόρι «έχασε τη ζωή του σταδιακά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, τα ευρήματα της νεκροτομής είναι «συμβατό με αυτά που έχει τεθεί υπόψιν μας ως σκηνικό θανάτου του παιδιού».

Η δήλωση του κ. Καλογριά στο protothema.gr: «Η αιτία θανάτου είναι μακροσκοπικά ευρήματα ασφυκτικού μηχανισμού θανάτου, δηλαδή ασφυξία. Βρέθηκε σε χώρο χωρίς οξυγόνο κι έχασε τη ζωή του σταδιακά. Άρα είναι συμβατό με αυτό που έχει τεθεί υπόψιν μας ως σκηνικό θανάτου του παιδιού».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο γονέων έχει σηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια με τον εισαγγελέα , ο οποίος θα αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης, να ζητά και να διενεργείται έρευνα στο σπίτι στο οποίο έχασε το αγόρι τη ζωή του.

Τι είπε ο πατέρας την Τρίτη

Νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πατέρας του μικρού αγοριού επέμεινε στην εκδοχή του ατυχήματος.

Περιγράφοντας τι προηγήθηκε και τι συνέβη το μοιραίο βράδυ είπε χαρακτηριστικά:

Κλείσιμο
«Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος και για να το σηκώσεις χρειάζεται αντρική δύναμη, το οποίο το είχα αφήσει ανοιχτό. Ο μικρός τον ανακάλυψε αυτόν το χώρο κάτω από την κρεβατοκάμαρα. Όταν το ανοίξαμε για πρώτη φορά, το παιδί το αποτύπωσε στο μυαλό του και έτσι βρήκε ένα καινούργιο παιχνίδι. Ο μικρός κοιμόταν τις περισσότερες φορές στο σαλόνι μαζί μας. Το παιδί ξυπνούσε τη νύχτα και πότε κοιμόταν στην κούνια κάτω στη μοκέτα, πότε στο αδερφάκι του γενικώς ήταν ένα ζωηρό παιδάκι. Σηκώθηκε η μαμά του στις 5 τα ξημερώματα για να φτιάξει γάλα, δεν τον είδε δίπλα της. Στη συνέχεια άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν το έβρισκε. Μετα βλέπει το κρεβάτι που έχει τον αποθηκευτικό χώρο κλειστό. Έρχεται αγχωμένη και με ξυπνάει. Και πάμε μαζί και ανοίγουμε τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού γιατί όπως σας είπα προηγουμένως θέλει αντρική δύναμη αυτό για να ανοίξει. Και τότε βλέπουμε και οι δυο το παιδί νεκρό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης