H Κυριακή της Φασολάδας στη Γαϊδουροχώρα

H Κυριακή της Φασολάδας στη Γαϊδουροχώρα

Στη Γαϊδουροχώρα και το Ελληνικό Κέντρο για το γαϊδούρι, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου καλωσορίζουν τα Χριστουγέννα με παραδοσιακή φασολάδα και μυρωδάτο ζεστό κρασί!

donkeyland-0
Γιορτάστε παρέα με τα 15 υπέροχα γαϊδουράκια μας μέσα στο καταστόλιστο κτήμα, με χαρούμενες γιορτινές μουσικές, παιχνίδια και εκπλήξεις για όλους!

Σίγουρα θα σας συνεπάρει να βρεθείτε ανάμεσά τους, να γνωρίσετε τις ιστορίες τους, να τα χαϊδέψετε και να απολαύσετε να παίζουν χαρούμενα, ενώ οι άνθρωποι του κέντρου θα σας ενημερώνουν για τη δουλειά που κάνουμε. Κοντά τους θα γνωρίσετε και τα υπόλοιπα ζώα του κτήματος που θα κερδίσουν τη καρδιά σας.

Για τους μικρούς μας φίλους υπάρχει το εργαστήρι των Χριστουγέννων, με πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες γαϊδουρο-χειροτεχνίες, αλλά και το σπιτάκι με τα παραμύθια όπου θα ζωντανέψουν μπροστά τους παραδοσιακοί μύθοι!

Παράλληλα παιχνίδια δράσης και περιπέτειας περιμένουν γονείς και παιδιά στη πλαγιά και την κορυφή του λόφου.

Ζεστός καφές και ζεστή σοκολάτα θα υπάρχουν από νωρίς στο μπουφέ μας, ενώ το μεσημέρι η κουζίνα θα σερβίρει τη γνωστή, υπέροχη σπιτική φασολάδα, συνοδευόμενη από ζεστό κρασί με μυρωδικά!

Είσοδος 3.00€ για όλους.
Κλείσιμο
Το φαγητό, τα ποτά και κάποιες δραστηριότητες έχουν επιπλέον χρέωση.

donkeyland-2


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 8/12/2019 (ανοιχτά από 11.00 έως 18.00)
11.00 - 13.30: Περιηγήσεις στο χώρο και γνωριμία με τα γαϊδουράκια στον στάβλο.
11.30 - 13.30: Το εργαστήρι των Χριστουγέννων.
13.30 - 15.30: Ώρα για φαγητό και ζεστό κρασί.
15.00 - 16.00: Παιχνίδια στο λόφο για γονείς και παιδιά.
16.30 - 18.00: Ελεύθερη παραμονή στο χώρο.

donkeyland-4


Με τη συμμετοχή σας βοηθάτε και ενισχύετε το έργο του Ελληνικού Κέντρου για το γαϊδούρι για την παροχή βοήθειας σε γαϊδουράκια που έχουν ανάγκη, την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης αυτών των ζώων στη χώρα μας, τη θεραπευτική χρήση τους σε παιδιά με αναπηρίες και την καλλιέργεια, μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, αγάπης και σεβασμού στη φύση και τις ανάγκες όλων των ζώων.

donkeyland-1



Η Γαϊδουροχώρα και το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι

Η Γαϊδουροχώρα είναι ένας εναλλακτικός χώρος ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης αφιερωμένος στο γαϊδουράκι και βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου, στις ανατολικές παρυφές του Υμηττού, 3χλμ. από το κέντρο του Κορωπιού.

Με βιωματικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν την συμμετοχή στην καθημερινή φροντίδα και εκπαίδευση των γαϊδουριών, παιχνίδια μαζί τους, βόλτες σε μονοπάτια της περιοχής (δίπλα τους) και αναζήτηση σχετικών αναφορών στη μυθολογία, τη λαογραφία, τη θρησκεία και τη λογοτεχνία, θέλουμε να εμπνεύσουμε τον σεβασμό και την αγάπη για τα γαϊδούρια καθώς επίσης και να ξαναπάρουν τα γαϊδουράκια τη θέση που τους αξίζει δίπλα στον σημερινό άνθρωπο.

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι έχει την έδρα του στη Γαϊδουροχώρα, στο Κορωπί Αττικής και φιλοξενεί αυτή τη στιγμή δεκαπέντε γαϊδουράκια, ένα πόνυ και άλλα ζώα που προήλθαν από ανάγκη ή εγκατάλειψη. Παράλληλα δρα για την ευζωία και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής αυτών των ζώων, ενώ παρέχει συμβουλές και βοήθεια σε περιστατικά σε όλη τη χώρα.

donkeyland-3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης