Καταδίωξη για δράστες 30 διαρρήξεων σε σπίτια στην Καλαμάτα

Καταδίωξη για δράστες 30 διαρρήξεων σε σπίτια στην Καλαμάτα

Η συνολική λεία των διαρρήξεων ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

peripoliko_5
Με μια περιπετειώδη καταδίωξη μπήκε τέλος στην δράση μιας σπείρας που είχε ρημάξει τα σπίτια στην Καλαμάτα τους τελευταίους τρεις μήνες διαπράττοντας συνολικά 30 διαρρήξεις με λεία αξίας άνω των 120.000 ευρώ, καθώς συνελήφθη ένα από τα μέλη της και ταυτοποιήθηκαν τα υπόλοιπα που διέφυγαν.

Μια περιπολία αστυνομικών της Ασφάλειας εντόπισε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα και κινούνταν ύποπτα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Όμως, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της περιοχής, όπου κάποια στιγμή οι πέντε ύποπτοι εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 21 ως 31 χρόνων κατάφεραν να εξαφανιστούν, αλλά ένας ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο νεαρός και οι συνεργοί του διέπραξαν από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου συνολικά 29 διαρρήξεις και μία απόπειρα σε σπίτια στην Καλαμάτα, από τα οποία άρπαζαν κυρίως μετρητά και χρυσαφικά. Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και ο 22χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες που βαρύνουν και τους άλλους τέσσερις για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης