Propeller Club: Το δείπνο για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών

Propeller Club: Το δείπνο για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας

Propeller
Παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της ναυτιλιακής κοινότητας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, το ετήσιο δείπνο για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών. Το οποίο συνδιοργάνωσαν το International Propeller Club of the United States, Port of Piraeus και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Η βραδιά άρχισε με κοκτέιλ που σερβιρίστηκε στο Royal Room ενώ στη συνέχεια, το επίσημο Δείπνο των Ευχαριστιών έγινε στο εντυπωσιακό Βallroom του ιστορικού Αθηναϊκού ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του Propeller Κωστής Φραγκούλης συνεχάρη τον Νικόλα Μπακάτσελο, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου φέτος και εξέφρασε την επιθυμία του για στενή συνεργασία, υποστηρίζοντας την αποστολή του Επιμελετηρίου για ενίσχυση των εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε στο ρόλο της ναυτιλίας και της αγάπης για τη θάλασσα καθώς και των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτήν, ως ένα κοινό σημείο, «μια ένωση που δημιουργεί με τη σειρά του μια ενωμένη οικογένεια».

Εξέφρασε την εκτίμησή του και το σεβασμό προς τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά, μέρα και νύχτα, σε κάθε κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Στη συνέχεια κάλεσε όλους να μοιραστούν με τους συνδαιτυμόνες γύρω από το τραπέζι τους, ένα πράγμα για το οποίο αισθάνονται αληθινή ευγνωμοσύνη.

«Το να νιώθουμε ευγνωμοσύνη και να μην το εκφράζουμε, είναι σαν να τυλίγουμε ένα δώρο και να μην το προσφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας τα λόγια του τον William Arthur Ward.

Κλείσιμο
Πριν κλείσει τη σύντομη ομιλία του, ο Φραγκούλης ευχαρίστησε τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, τον αξιότιμο Geoffrey R. Pyatt για την πολύτιμη συμβολή του στο Propeller Club αλλά και για τη συνεχή του προσπάθεια να φέρνει κοντά τους πολίτες της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Payatt-Fragoulis
Pro_2
Pro_Payatt


Propeller Club

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

«Προπέλλα» είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα Propeller Club σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του Propeller Club βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.

Το The Propeller Club, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης