Διώτης μετά την αθώωσή του για τη λίστα Λαγκάρντ: Η απόφαση αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης

Διώτης μετά την αθώωσή του για τη λίστα Λαγκάρντ: Η απόφαση αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης

Δήλωση του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη που αθωώθηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

diotis1_0
«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι επί επτά έτη», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο οποίος σήμερα κρίθηκε ομόφωνα αθώος σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, ο κ. Διώτης, ο οποίος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κριθεί ένοχος για απιστία και είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών με αναστολή, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι επί επτά έτη.


Δεν αποτελεί δικαίωση για εμένα, αλλά αποκαθιστά το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης, το οποίο ετρώθη από τις ενέργειες εκείνων που με δίωξαν, παρέπεμψαν και καταδίκασαν σε πρώτο βαθμό.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι οσάκις οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν κι αποφασίζουν με αμιγώς δικαστικά και νομικά κριτήρια, τότε πραγματώνονται οι σκοποί του Κράτους Δικαίου. Όσοι δεν υπηρετούν του σκοπούς αυτούς, όχι μόνο δεν έχουν θέση στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης