Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» χτύπησε την Κατερίνη: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» χτύπησε την Κατερίνη: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Κλειστά θα παραμείνουν δήμερα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

katerini1
Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που την συνόδευαν πλήττουν την Κατερίνη από αργά το απόγευμα της Κυριακής, προκαλώντας πλημμύρες -κυρίως στην περιοχή της Παραλίας- όπου επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Νωρίτερα, φούσκωσε η θάλασσα και μεγάλες ποσότητες νερού εισχώρησαν στο αστικό ιστό, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δίνουν εντολή για εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραλίας. 



kakokairia2


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη και συνίσταται οι οδηγοί να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που καταγράφονται προβλήματα.

Τέλος, όπως είναι γνωστό με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κατερίνης (Πέτρας, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πιερίων) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων.
katerini2

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης.
katerini3
Κλείσιμο

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πατσιαλής.

kakokairia1
katerini4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης