Αρχαία, όπλα και χασίς στα σπίτια αδελφών στην Κάλυμνο

Αρχαία, όπλα και χασίς στα σπίτια αδελφών στην Κάλυμνο

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία όπου έκαναν λαθρανασκαφές οι δύο άνδρες

Kalymnos-arxaia-oplo--xasis
Τα σημεία όπου έκαναν λαθρανασκαφές στην Κάλυμνο δυο αδέλφια ηλικίας 51 και 55 χρόνων οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους αρχαιότητες άγνωστης προέλευσης, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που τους συνέλαβαν μετά από έφοδο στα σπίτια τους.

Στην κατοικία του 51χρονου, βρέθηκαν δυο αμφορίσκοι από τους οποίους λείπουν οι λαβές, μια πήλινη βάση αγγείου, ένα κάτω μέρος πήλινου αγγείου με επίπεδη βάση, μια δαχτυλιόσχημη λαβή αγγείου, ένα στόμιο αμφορέα, μια βάση χάλκινου σκεύους, μια πήλινη φιάλη από την οποία λείπει μέρος του χείλους και του ποδιού, αλλά και τρεις ανιχνευτές μετάλλων που αποδείκνυαν ότι αναζητούσε αρχαιότητες στην ξηρά και όχι ενάλιες.

Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 66,6 γραμμαρίων και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής.

Στο σπίτι του 55χρονου, βρέθηκαν ένα πήλινο δίωτο, δέκα χάλκινα νομίσματα και εξαρτήματα συσκευής ανίχνευσης μετάλλων. Τα αρχαία αντικείμενα φυλάσσονται για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, να αξιολογηθούν και να χρονολογηθούν, ενώ τα δυο αδέλφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης