Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο πρώην Θυατείρων και Μ.Βρετανίας

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο πρώην Θυατείρων και Μ.Βρετανίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος εκοιμήθη σε ηλικία 91 ετών

trisagio
Εκοιμήθη σήμερα ο πριν λίγους μήνες παραιτηθείς Aρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος, σε ηλικία 91 ετών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πληροφορηθείς τον θάνατο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου πρώην Θυατείρων και Μ.Βρετανίας Γρηγορίου, τέλεσε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιερέως του Θρόνου, περιστοιχούμενος από Ιεράρχες του Θρόνου και κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Γρηγόριος που τελούσε τα καθήκοντα του Αρχιεπισκόπου από το 1988, παραιτήθηκε φέτος το καλοκαίρι, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, και αντικαταστάθηκε από το νέο Αρχιεπίσκοπο Νικήτα. Για την εκδημία του επί σειρά ετών Αρχιεπισκόπου Γρηγορίου, η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει τη λύπη της.

Ο μακαριστός Aρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στο Μαραθόβουνο Κύπρου, το 1928, εκάρη μοναχός το 1951, και στη συνέχεια χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Εξελέγη επίσκοπος Τροπαίου και ανέλαβε τη διοίκηση της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας Απόστολου Βαρνάβα βόρειου Λονδίνου, το 1970. Το 1988 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης