Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ): Οι ΝΟΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν από τους δανειστές για να καταστρέψουν την ΔΕΗ

Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ): Οι ΝΟΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν από τους δανειστές για να καταστρέψουν την ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠΔΕΗ εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοπρασίες ενέργειας - Αναφέρθηκε στους τρεις παράγοντες που προκάλεσαν την «οικονομική τρύπα» της επιχείρησης

adamidis35
Σε τρεις εξωγενείς παράγοντες που προκλήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται η «οικονομική τρύπα» της ΔΕΗ σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Αδαμίδη πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την διάσωση και εκσυγχρονισμό της εταιρείας, είπε «εξωγενείς είναι οι παράγοντες που προκάλεσαν το πρόβλημα στην ΔΕΗ. Είναι το ΕΛΑΠΕ, για το οποίο διαφωνήσαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση που μετέφερε το έλλειμμα στους παραγωγούς, και είναι οι δημοπρασίες ΝΟΠΕ και οι εκπομπές ρύπου. Ειδικά τα δύο τελευταία κόστισαν πάνω από 600 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ. Σωστά καταργήθηκε η ΝΟΜΕ. Άλλωστε και ο προηγούμενος πρόεδρος της εταιρείας είχε προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργησή τους και τον στηρίξαμε».

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ νομοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να πουλά ενέργεια κάτω του κόστους παραγωγής στους ανταγωνιστές της. Είναι δε ενδεικτικό ότι ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε ότι «οι ΝΟΜΕ ήταν προσωρινό μέτρο που επιβλήθηκε από τους δανειστές κατακτητές της χώρας για να καταστρέψουν την ΔΕΗ».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ που οφείλει 320 εκατ. ευρώ στην εταιρεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης