Αθήνα: Ο Μπακογιάννης ανοίγει τα σχολεία για τους πολίτες

athens_schools

Απόφαση του Δήμου Αθηναίων για την παραχώρηση 45 σχολικών συγκροτημάτων, προκειμένου να διενεργούνται διάφορες δραστηριότητες εκτός σχολικού ωραρίου

«Θέλουμε ανοιχτά, δημοκρατικά, δημόσια σχολεία και για αυτό κάνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα προχωρώντας σε δωρεάν παραχωρήσεις των χώρων τους, σε ώρες εκτός σχολικού προγράμματος, για δράσεις προς όφελος των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση 45 σχολείων από όλες τις δημοτικές κοινότητες, για την υλοποίηση δράσεων σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ενορίες και άλλους φορείς. Πρόκειται για δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, εκμάθηση ξένων γλωσσών, διεξαγωγή εξετάσεων γλωσσομάθειας, ενισχυτική διδασκαλία, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, δημιουργική απασχόληση παιδιών, προπονήσεις, αθλητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες κ.α.. «Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ανοίγουμε τα σχολεία στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, αλλά ταυτόχρονα -και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό- ο δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τους αδύναμους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ταυτόχρονα, με αφορμή την συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά τις Κυριακές όπως και πριν, επεσήμανε ότι το δημόσιο σχολείο δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από κανέναν.

Σημειώνεται πως για το ζήτημα είχαν τοποθετηθεί θετικά, τόσο εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας όσο και της εκπαιδευτικής από το 144 δημοτικό σχολείο Αθηνών, όπου στεγάζει τα μαθήματα των Πακιστανών. Τη συγκεκριμένη απόφαση καταψήφισε η παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπρούλιας, πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας, χαρακτήρισε «θετικό άνοιγμα στην κοινωνία» την απόφαση της δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει δωρεάν στους συλλόγους τους σχολικούς χώρους. Ωστόσο επισήμανε ότι ίσως πρέπει να μπουν κάποια εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να μην αποκλειστεί κάποιο παιδί να παρακολουθήσει κάποια δραστηριότητα, του οποίου οι γονείς δεν δύνανται να καλύψουν με άλλο τρόπο, λόγω πραγματικής οικονομικής αδυναμίας».

«Η αλληλεγγύη νίκησε», δήλωσε επικροτώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας αποτελεί πλούτο για την πόλη μας. Αυτό τον πλούτο θα τον υπερασπιστούμε, κόντρα στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, καθώς το δικαίωμα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα».

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης στη τοποθέτηση του, αφού υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων με αυτή την απόφαση παραχώρησης στηρίζει έμπρακτα τους αδύναμους, εξέφρασε την απορία του για την «εξόφθαλμη» προσπάθεια πολιτικοποίησης του δημοσίου σχολείου, «λες και προσφέρεται το θέμα», τονίζοντας ότι «ποτέ το δημοτικό συμβούλιο ή η δημοτική Αρχή δεν σκέφθηκε αρνητικά για τα μαθήματα εκμάθησης ουρντού».

Υπενθυμίζεται πως το 2017 ο δήμος Αθηναίων, έπειτα από ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής, είχε παραχωρήσει κάποιες αίθουσες στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια τις Κυριακές, ώστε τα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν να διδάσκονται ουρντού, αραβικά και αγγλικά και οι μητέρες τους, ελληνικά. Τα ίδια παιδιά φοιτούν, επίσης, κανονικά στα ελληνικά σχολεία τις καθημερινές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Φίλιππος Αναστασίου

Ο τρόπος εσπευσμένου και σκόπιμα επιλεγμένου ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΟΥ τών ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ σέ κομβικά σημεία, σ' ΌΛΗΝ τήν Ελληνικήν ΕΠΙΚΡΆΤΕΙΑΝ, αλλά καί η μεγάλη, (( από τό πολιτικό κατεστημένο )), ΣΠΟΥΔΉ νά ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ αμέσως καί σέ ΜΌΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ, ενώ τά παιδιά τους νά ΕΝΤΑΧΘΟΎΝ αμέσως, (και μάλιστα μέ επείγουσαν εγκύκλιον), σέ σχολικές μονάδες σε όλην τήν Ελλάδα, μάς δημιουργεί πολλά καί ΣΟΒΑΡΆ ερωτήματα. Η ταχεία δημιουργία ενός ΞΈΝΟΥ σώματος στά σπλάχνα τής Ελληνικής, Χριστιανικής, Κοινωνίας, μέ μίαν αυξημένην ροήν εισβολής τελείως ανεξέλεγκτην, από τό Αιγαίο, αλλά καί από τόν Έβρον, δημιουργεί ΣΟΒΑΡΆ ερωτήματα. Η θρησκευτική καί πολιτιστική ΔΟΜΉ τού ΦΑΝΑΤΙΣΜΈΝΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΎ, ΞΈΝΟΥ, σώματος είναι τελείως ΞΈΝΗ πρός αυτήν τής Ελληνικής Κοινωνίας, ενώ κυριαρχεί ένας άτεγκτος ΙΣΛΑΜΙΚΌΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΌΣ, πού δημιουργεί πολλά ερωτήματα στίς εθνικές ΕΠΙΠΤΏΣΕΙΣ του γιά τήν Πατρίδα μας, η οποία ΉΔΗ πάσχει από πολύ ΣΟΒΑΡΉΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ..!!!!. Η κατά τήν γνώμην μας, "δουλικότητα..;;; ", αλλά καί η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΌΤΗΤΑ τών Ελληνικών Κυβερνήσεων, πού αντί νά αντιμετωπίσουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ καί μέ ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑ αυτό τό τεράστιο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ, αντιθέτως, λές καί ΕΚΤΕΛΟΎΝ ΕΝΤΟΛΈΣ άνωθεν, ούτως ώστε νά ΝΟΘΕΎΣΟΥΝ ό,τι ακόμα κρατά ζωντανό τήν Ελληνικήν ψυχοσύνθεση καί τήν ΕΘΝΙΚΉΝ μας ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΝ, μάς δημιουργεί πολλά ΣΟΒΑΡΆ ερωτήματα....!!! Αλλες σοβαρές Χώρες, όπως πχ η Βουλγαρία, ορθώνουν φράγματα σ' αυτήν τήν παράνομη μετακίνηση μουσουλμανικών πληθυσμών, η Χώρα μας αντιθέτως, απλώνει κόκκινα χαλιά ΥΠΟΔΟΧΉΣ στούς χιλιάδες αυτούς ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ γεννά πάρα πολλά καί ΣΟΒΑΡΆ ερωτήματα...!!! Αναρωτηθήκαμε γιατί όλο αυτό το περίεργο σκηνικό ΣΥΓΧΡΟΝΊΖΕΤΑΙ μέ τήν ολοένα ΚΑΙ αυξανόμενην τουρκικήν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑ, η οποία, έχει ήδη πετάξει στά σκουπίδια τό Διεθνές ΔΊΚΑΙΟ, καθώς καί τό ΔΊΚΑΙΟ τών ΘΑΛΑΣΣΏΝ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ καί ΑΜΦΙΣΒΗΣΤΕΊ όλο καί περισσότερο τήν Εθνική μας ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΝ.... ;;;; Η ΥΠΑΡΞΙΣ τής Τουρκικής ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΉΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΊ πολύ ΣΟΒΑΡΉΝ ΕΘΝΙΚΉΝ ΑΠΕΙΛΗΝ...!!! Οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, - (( τρία (3) εκατομμύρια !!! )) -, οι οποίοι είναι ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ σ' ΌΛΗΝ τήν ΕΝΔΟΧΏΡΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ τήν Τουρκικήν ΠΈΜΠΤΗΝ (5ην) ΦΆΛΑΓΓΑ, τόν ΔΟΎΡΕΙΟΝ ΊΠΠΟΝ, τήν ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ τής ΤΟΥΡΚΙΑΣ μέσα στήν ΠΑΤΡΊΔΑ μας τήν Ελλάδα, τήν οποίαν Ελλάδα, η ΤΟΥΡΚΊΑ, μέσω τής 5ης ΦΆΛΑΓΓΑΣ ΑΥΤΗΣ, ΘΆ ΜΠΟΡΕΊ πολύ εύκολα νά τήν ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ νά τήν ΑΛΏΣΕΙ εκ τών ΕΣΩ καί ΜΆΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ η ΙΔΙΑ η Τουρκία ΔΙΌΛΟΥ νά ΧΡΕΙΑΣΘΕΊ νά ΜΑΤΩΣΕΙ ΚΆΝ σ' ΑΝΟΙΚΤΌΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΈΝΑΝΤΙ τής ΕΛΛΆΔΟΣ.!

μισές δουλειές κάνετε ρε παιδιά

Χαίρεται ο ζαίος ο Ηλιόπουλος και μας λέει πως η λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας αποτελεί πλούτο για την πόλη μας. Ρίχνει και την γνωστή αριστερούλικη γαρνιτούρα, τον πλούτο αυτό θα τον υπερασπιστούμε, κόντρα στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία κλπ, κλπ. Κι από κοντά ο κύριος Δήμαρχος και η πακιστανική κοινότητα, και η εκπαιδευτική, κάνουνε χαρές μεγάλες που θα διδάσκονται ούρντου και αραβικά τα πακιστανάκια. Όμως μισές δουλειές κάνετε ρε παιδιά. Μόνο ούρντου; Ξεχάσατε να τα μάθετε και τα βασικά της αεροπορίας και της αεροπλοΐας, για να μπορούν να εκτιμούν δεόντως της επιδόσεις της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας τους, η οποία ως γνωστόν συμπαραστέκεται στους συμμάχους της Τούρκους, κατά τις διαρκείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, με δικά της πολεμικά αεροσκάφη!!! Εεεεμ, μην τα αφήσετε έτσι τα παιδιά! Να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να καμαρώνουν το θράσος και την προκλητικότητα των συμπατριωτών τους πιλότων. Μεγάλη παράλειψη, όχι μόνον γλώσσες...

Victor

Μεσημέρι στο άλσος Βείκου. Σε ένα από τα ελάχιστα γηπεδάκια ποδοσφαίρου του ευρύτερου κέντρου που είναι ανοιχτά και διαθέσιμα για τα παιδιά έχουν μαζευτεί και παίζουν μπάλα καμιά δεκαριά μαντράχαλοι αφγανοπακιστανοί. Κανείς υπεύθυνος να τους διώξει και να διασφαλίσει το χώρο. Ξέφραγο αμπέλι! Τα παιδιά να κάθονται έξω και να τους κοιτάνε να παίζουν στο (πρώην) γηπεδάκι τους με απορία. Μπάτε σκύλοι αλέστε!!

για λυπηση....

...ειμαστε καθοτι οποτε "μιλαμε" για σχολεία δειχνουμε το ενα και μοναδικό σε ολη την Ελλαδα ενδιαφερον σχολικο κτίριο που σχεδιασε ο αειμνηστος Τακης Ζενέτος ατον Αγιο Δημήτριο τη δεκαετία του 60.....απ τότε...πάτος....

Η "δημοκρατία" σας μάρανε.

Χωράφι τους είναι η Χώρα, τσιφλίκι τους οι υποδομές της, σανοφάγοι υπήκοοί τους οι πολίτες της, αφεντικά οι εξουσιαστές της.

1984

Στα ελληνικά σχολεία θα μαθαίνουν οι ξένοι αλβανικά,πακιστανικά και μπορεί και "μακεδονικά"..

απλως

απλως δημιουργησε σχολείο της πακιστανικής κοινότητας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης