Σκόπια: Φυγόδικος, πρώην αξιωματούχος του ΥΠΕΣ, εργάζεται… «σεζόν» στα ελληνικά νησιά

Σκόπια: Φυγόδικος, πρώην αξιωματούχος του ΥΠΕΣ, εργάζεται… «σεζόν» στα ελληνικά νησιά

Ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων Γκόραν Γκρουέφσκι έχει βρει καταφύγιο στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων στη γειτονική χώρα - Κατηγορείται για την υπόθεση της μαζικής παράνομης υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

skopianos_ellada
Κατηγορούμενος για την υπόθεση της μαζικής παράνομης υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, επί κυβερνήσεων Γκρούεφσκι στα Σκόπια που τελικά οδήγησε στην πτώση της, έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προκειμένου να μην καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, που επίσης έχει φυγαδευτεί στην Ουγγαρία.

Πρόκειται για τον πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων Γκόραν Γκρουέφσκι, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων στη γειτονική χώρα, έχει βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενος την ανυπαρξία μηχανισμού του υπουργείου δικαιοσύνης.

Ο Γκρούεφσκι ήταν στενός συνεργάτης του Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώην παντοδύναμου επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων και κατηγορείται για την παρακολούθηση περισσότερων από 20.000 πολιτών στα Σκόπια, υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον εθνικιστή τέως πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι, που βύθισε το 2015 τη γειτονική χώρα σε πολιτική κρίση και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του.

Ο ίδιος κατηγορείται επίσης και για την παράνομη καταστροφή απόρρητων εγγράφων, αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και για παράνομη προμήθεια εξοπλισμού τηλεφωνικών υποκλοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ως Γκρουέφσκι εργάστηκε το καλοκαίρι «σεζόν» σ’ ελληνικό νησί, ως … ψήστης σε κουζίνα εστιατορίου.
Εκτός από τον Γκρουέφσκι, καταζητείται και ο Νίκολ Μποσκόσκι, για την ίδια υπόθεση και με τις ίδιες κατηγορίες.

Ο Γκρουέφσκι και ο Μποσκόσκι είχαν συλληφθεί το 2017 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καταθέτοντας στη συνέχεια αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου στις ελληνικές Αρχές, υποστηρίζοντας πως, εάν επιστρέψουν στα Σκόπια, κινδυνεύει η ζωή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης