Κόρινθος: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε ξενοδοχείο και 57 κλοπές

Κόρινθος: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε ξενοδοχείο και 57 κλοπές

Η συνολική αξία όσων είχαν... αρπάξει στις κλοπές τους ξεπερνά τις 42.000 ευρώ

peripoliko
Φως στη δράση μιας σπείρας που δρούσε από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο του 2018 στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική με «αδυναμία» στα χρηματοκιβώτια έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου που εξιχνίασαν ως τώρα μία ληστεία, 51 κλοπές και έξι απόπειρες κλοπής και συνεχίζουν την προανάκριση.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, εννέα Έλληνες ηλικίας 20 ως 32 χρόνων, είχαν διαρρήξει στις 29 Σεπτεμβρίου του 2018 ένα ξενοδοχείο σε κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου– Αγίων Θεοδώρων, είχαν ακινητοποιήσει τον ρεσεψιονίστ απειλώντας να τον χτυπήσουν με ξύλινα ρόπαλα και είχαν αρπάξει δύο χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα, μια ηλεκτρονική συσκευή, ένα κινητό και διάφορα έγγραφα.

Εκτός από τη ληστεία, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική δύο κλοπές σε σπίτια, 24 κλοπές και πέντε απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και επιχειρήσεις και είχαν αρπάξει χρηματοκιβώτια, μετρητά και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 42.000 ευρώ! Επιπλέον, διέπραξαν 25 κλοπές οχημάτων και μία απόπειρα. Από αυτά, βρέθηκαν 19 ενώ σε άλλα τρία έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και κλοπή, περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους κι έτσι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να ταυτοποιηθούν, αλλά και για να διαπιστωθεί αν είχαν διαπράξει και άλλα αδικήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης