Κακοκαιρία Βικτώρια: Μαθητές στην Κρήτη έφτιαξαν «γέφυρα» με καρέκλες για να βγουν από το σχολείο τους

Κακοκαιρία Βικτώρια: Μαθητές στην Κρήτη έφτιαξαν «γέφυρα» με καρέκλες για να βγουν από το σχολείο τους

Με έναν απίστευτο τρόπο βγήκαν από την τάξη μαθητές Λυκείου στο Τυμπάκι – Η χαλαζόπτωση στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια

kriti_sxoleio_surv
Με έναν απίστευτο τρόπο κατάφεραν μαθητές Λυκείου στο Τυμπάκι να βγουν από την αίθουσα διδασκαλίας και να μεταβούν σε στεγνό χώρο στο προαύλιο του σχολείου, λόγω της κακοκαιρίας «Βικτώρια» που πλήττει τη χώρα. 

Σύμφωνα με το e-kriti.gr, που αναμεταδίδει βίντεο από τη σελίδα «Δια-sos-τε τη Μεσαρά», οι μαθητές τοποθέτησαν ένα-ένα τα καρεκλάκια στην πλημμυρισμένη αυλή, σχηματίζοντας γέφυρα. Στη συνέχεια, πατώντας πάνω σε αυτά κατάφεραν να φύγουν.

Mαθητές του Λυκείου Τυμπακίου βγήκαν έξω από τις αίθουσες σαν παίκτες του survivor! Με τρόπο που θυμίζει το γνωστό...

Δημοσιεύτηκε από Δια-SOS-τε τη Μεσαρά στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019


Δοκιμάστηκε η Κρήτη


Σημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο Δήμο Φαιστού στο Ηράκλειο καθώς με απόφαση του δημάρχου Φαιστού, λίγο μετά τις 11:30 τα σχολεία έκλεισαν μετά από υπήρξε ανησυχία λόγω της νεροποντής.

Στο Τυμπάκι σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές σε ελιές και καλλιέργειες.

Κλείσιμο



Πλημμύρα σε Καπαριανά και Μοίρες! Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν...Δείτε τώρα σε βίντεο την κατάσταση...

Δημοσιεύτηκε από Δια-SOS-τε τη Μεσαρά στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019


Μποτιλιάρισμα και τροχαία στο Ηράκλειο

Μποτιλιαρίσματα και τροχαία έφερε η καταιγίδα «Βικτώρια» στο Ηράκλειο. Η βροχή που ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι να πλημμυρίσουν ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.
1-249-750x375
Μάλιστα δεν έλειψαν και τα τροχαία ατυχήματα χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
3-34

Μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Διαπιστωμένη ζημιά υπάρχει, όπως βλέπετε και στο βίντεο του flashnews.gr, στην πρόχειρη γέφυρα του Κερίτη που αποκόπηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.



Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με το meteo.gr στην Κρήτη καταγράφηκαν εξάλλου τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 8:30 το πρωί της Τετάρτης.

broxes-proi




Στην Κεφαλονιά καταπλακώθηκαν σπίτια από λάσπες

Η κακοκαιρία Βικτώρια δεν εξαίρεσε από τη μανία της και το νησί της Κεφαλονιάς, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στο πέρασμά της, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε οικίες.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να επικρατήσει πανικός.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

Στις εικόνες που ακολουθούν από το inkefalonia.gr αποτυπώνεται η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι στο Νυφί με φερτά υλικά και πέτρες να έχουν μπει στο χωριό κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας ζημιές περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία πλημμύρα στις 5 Οκτωβρίου.

kefaloia-4
kefaloia-2
kefaloia-1
kefaloia-3


Μεγάλες ποσότητες λάσπης, δίχως να καταπλακωθούν σπίτια στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέρασαν και μέσα από το χωριό Αγία Ευθυμία, στο οποίο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, δίχως τελικά να χρειαστεί η επέμβασή της.

'Αγριο πέρασμα και καταστροφές στην Κέρκυρα

Σε ποταμούς μετέτρεψε τους δρόμους, σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια», που έπληξε το νησί από το μεσημέρι της Τρίτης.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπήρξαν 35 επεμβάσεις σε πλημμυρισμένα οικήματα, τουλάχιστον 42 κοπές δέντρων που ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε δρόμους, ενώ ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να βγει από το όχημα. Στην Κέρκυρα, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν δέκα συνεργεία, επεμβαίνοντας σε κάθε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο.


KAKOKAIΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (12/11/19)


Δείτε φωτογραφίες από το corfupress.com







Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στην Κέρκυρα

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν πριν λίγη ώρα οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.








Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.



Στην περιοχή Καρουμπάτικα, βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο, έπειτα από κατολίσθηση, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με το corfutvnews.gr, απ' όπου και η φωτογραφία που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης