Η κακοκαιρία «Βικτώρια» χτύπησε με μανία την Κέρκυρα: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και άνεμοι εννιά μποφόρ!

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» χτύπησε με μανία την Κέρκυρα: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και άνεμοι εννιά μποφόρ!

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας - Διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, «ποτάμια» οι δρόμοι, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα - Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

corfupress7
Σε ποταμούς μετέτρεψε τους δρόμους, σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια», που πλήττει το νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, στην Κέρκυρα συνεχίζεται η βροχόπτωση, αν και η έντασή της έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, καθώς τα προβλήματα είναι αρκετά.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπήρξαν 35 επεμβάσεις σε πλημμυρισμένα οικήματα, τουλάχιστον 42 κοπές δέντρων που ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε δρόμους, ενώ ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να βγει από το όχημα. Στην Κέρκυρα, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν δέκα συνεργεία, επεμβαίνοντας σε κάθε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο.


KAKOKAIΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (12/11/19)


Κλείσιμο
Δείτε φωτογραφίες από το corfupress.com







Οι δυνατοί άνεμοι, που φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στην Κέρκυρα

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν πριν λίγη ώρα οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» κατάφερε μέχρι αυτή την ώρα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Αυτή την ώρα, μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η «Βικτώρια» στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με ισχυρή ένταση.









Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.



Στην περιοχή Καρουμπάτικα, βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο, έπειτα από κατολίσθηση, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με το corfutvnews.gr, απ' όπου και η φωτογραφία που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης