Διεθνής οργανισμός μετανάστευσης: Ξενοδοχεία με πισίνα για μετανάστες στην Ελλάδα

Διεθνής οργανισμός μετανάστευσης: Ξενοδοχεία με πισίνα για μετανάστες στην Ελλάδα

Εκεί, όπως και σε άλλα καταλύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, υλοποιείται το πρόγραμμα «Φιλοξενία» - Βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 40 δευτερολέπτων παρουσιάζονται οι ιστορίες δύο οικογενειών από τη Συρία και την Ερυθραία 

xe1
Ξενοδοχείο με πισίνα δίπλα στο απέραντο ελληνικό γαλάζιο, ατμοσφαιρική μουσική και πανοραμικές λήψεις από drone ενώ οι πρόσφυγες ένοικοι περπατούν ξέγνοιαστοι στην αμμουδιά μια ανάσα από το κύμα. Δεν πρόκειται για το νέο σποτ της διαφημιστικής καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά για το τελευταίο σποτ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης(ΔΟΜ), που παρουσιάζει τις συνθήκες φιλοξενίας στην Ελλάδα!

Πρόκειται για μία υποδειγματική προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, την οποία θα ζήλευαν οι επιτελείς του υπουργείου Τουρισμού, μέσω της παρουσίασης ξενοδοχειακής μονάδας της Εύβοιας, στην οποία φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες. Εκεί, όπως και σε άλλα καταλύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, υλοποιείται το πρόγραμμα «Φιλοξενία» του ΔΟΜ, η στέγαση δηλαδή των μεταναστών και προσφύγων, που μεταφέρονται από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο αποσυμφόρησης τους στην ενδοχώρα.


FILOXENIA project


Στο συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 40 δευτερολέπτων παρουσιάζονται οι ιστορίες δύο οικογενειών από τη Συρία και την Ερυθραία αντίστοιχα, οι οποίες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τις υψηλού επιπέδου παροχές των ξενοδοχείων, που διαμένουν. «Μέσω του προγράμματος “Φιλοξενία” ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε προσωρινά καταλύματα σε ευάλωτα άτομα που έρχονται από τα νησιά. Εχουμε παράσχει στέγαση σε περισσότερους από 6.000 ευάλωτους μετανάστες και πρόσφυγες», αναφέρεται στο βίντεο.



xe1



Κλείσιμο
Ο Ahmad και η κόρη του Rodyana είναι από τη Συρία. Έφτασαν στη Λέσβο τον Μάρτιο του 2018 και αυτή τη στιγμή μένουν σε ξενοδοχείο. Όπως περιγράφει ο 46χρονος Ahmad, “όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, μας μετέφεραν εδώ σε αυτό το ξενοδοχείο και μας φέρθηκαν πραγματικά καλά. Η ψυχολογία μας άλλαξε άμεσα και αγαπήσαμε την Ελλάδα περισσότερο. Στη Λέσβο δεν είχαμε ιδέα τι θα συνέβαινε στο μέλλον. Θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Οσο για μένα, δούλευα σε πεντάστερα εστιατόρια και θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι σε αυτόν τον τομέα είτε εδώ είτε σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης”. Από την πλευρά της η Rodyana λέει ότι “όταν έφυγα για την Αθήνα ένιωσα καλύτερα και εδώ είναι πολύ καλοί, πάρα πολύ καλοί άνθρωποι και θέλουν να μας βοηθήσουν και ναι μπορώ να πω ότι αυτό είναι Ευρώπη”.

Στις εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης στο ξενοδοχείο της Αθήνας όπου μένουν αναφέρεται και ο Mohamad από την Ερυθραία, ο οποίος με τη σύζυγό του Amena έφτασε στην Κω το 2018 από το Σουδάν. “Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά και είμαστε συγκλονισμένοι από όλες αυτές τις ανέσεις. Ζούμε σε ένα αξιοπρεπές μέρος με ιατρικές υπηρεσίες. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μας έχει βοηθήσει και το ξενοδοχείο είναι υψηλής ποιότητας”.

xe4
xe5
xw3















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης