Έρανος για 38χρονο ασθενή με σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα

xeirourgeio

Ποσό που μπορεί να ξεπερνά τις €58.000 χρειάζεται ο Γιώργος Αντωνόπουλος για να μεταβεί στο Ανόβερο της Γερμανίας και να υποβληθεί σε απαιτητική νευροχειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο - Δείτε πώς μπορείτε να τον βοηθήσετε

Τη βοήθεια όλων μας ζητεί ο 38χρονος Γιώργος Αντωνόπουλος, κάτοικος Αττικής, για να καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα ώστε να μεταβεί στο Ανόβερο της Γερμανίας και να υποβληθεί σε απαιτητική νευροχειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.

Ο άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος από τις αρχές του έτους με ένα βαρύτατο και περίπλοκο πρόβλημα υγείας που σε πρώτη φάση τού έχει προκαλέσει μερική τύφλωση, για το οποίο η χειρουργική επέμβαση σε εξειδεικευμένο νευροχειρουργικό κέντρο είναι μονόδρομος, με βάση τη γνωμάτευση των ειδικών. Υπέβαλε πρόσφατα το σχετικό αίτημα στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε. Η αρνητική απάντηση τού γνωστοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου.

Πλέον, η έκκληση του κ. Αντωνόπουλου είναι επείγουσα και δραματική: ζητεί οικονομική βοήθεια προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να μεταβεί στη Γερμανία και να χειρουργηθεί. Μόνο για τη νοσηλεία του το Διεθνές Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο του Ανόβερου, στο οποίο απευθύνθηκε, όπως αναφέρει στο protothema.gr, ζητεί τουλάχιστον 58.000 ευρώ. Δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει με δικούς του πόρους αυτή την επέμβαση – σημειωτέον ο 38χρονος συνεχίζει να εργάζεται ως αποθηκάριος για τον βιοπορισμό του, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην εργασία του- και απευθύνεται σε όλους όσοι μπορούν να τον βοηθήσουν με το ελάχιστο ποσό.

Η γνωμάτευση του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κ. Δαμιανού Σακκά για το πρόβλημά του είναι σαφής: «Ο έλεγχος με μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου την 26-3-2019 έδειξε μια εκτεταμένη, πολυλοβωτή, συμπαγή βλάβη διαστάσεων 7,2 επί 5 επί 5,2 που καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της δεξιάς πλάγιας κοιλίας, κυρίως στο ινιακό κέρας. Η μαγνητική αγγειογραφία εγκεφάλου την 5-4-2019 έδειξε ότι η βλάβη λαμβάνει εκτενή αρτηριακή αγγείωση από υπεράριθμους κλάδους κατά το οπίσθιο τμήμα της μέσης εγκεφαλικής αρητρίας καθώς και κατά το ανώτερο τμήμα αυτής. Η ψηφιακή αγγειογραφία την 2-7-2019 έδειξε ότι ο αγγειοβριθής αυτός όγκος αιματώνεται από την δεξιά περιμεσολόβιο, την οπίσθια χοριοειδή και από τελικούς κλάδους της δεξιάς οπίσθιας εγκεφαλικής αρτηρίας».

Ομοίως και η πρόταση του καθηγητή για την αντιμετώπιση του όγκου: «Η ριζικότερη κατά το δυνατόν αφαίρεση αυτής της βλάβης μπορεί να επιτευχθεί πολύ ασφαλέστερα, σε νευροχειρουργικό τμήμα που διαθέτει τεχνολογική υποδομή για να μπορεί να πραγματοποιηθεί διεγχειρητική αγγειογραφία και δειγχειρητική μαγνητική τομογραφία, υποδομή η οποία εξ όσοων γνωρίζω δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη σε κάποιο θεραπευτήριο της χώρας μας. Δεδομένου ότι η βλάβη είναι πολύ εκτεταμένη και ότι πρόκειται για ένα νέο άτομο, κρίνεται ότι η χειρουργική επέμβαση θα είχε πολύ καλύτερες προοπτικές επιτυχίας αν πραγματοποιηθεί σε κέντρο της ΕΕ το οποίο διαθέτει τις παραπάνω υποδομές. Με βάση αυτό το κριτήριο η επέμβαση δεν μπορεί στην παρούσα φάση να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα» καταλήγει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού.

Παρά τις προσδοκίες για τη θεραπεία του ο 38χρονος ενημερώθηκε στην αρχή της εβδομάδας ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καλύψει τις δαπάνες νοσηλείας του στο εξωτερικό. Ειδικότερα, το ΑΥΣ με τη γνωμάτευσή του «δεν κρίνει δικαιολογημένη τη μετάβαση για νοσηλεία στο εξωτερικό, διότι η ενδεικνυόμενη χειρουργική θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οργανωμένα νευροχειρουργικά κέντρα της χώρας μας».

Η απόρριψη του ΕΟΠΥΥ αποτέλεσε σοκ για τον 38χρονο, που όντας πλέον σε μερική τύφλωση και απόλυτη επίγνωση του πολύπλοκου προβλήματος που αντιμετωπίζει αλλά και των επιπλοκών που στο εξής θα εμφανίζει σε βασικές λειτουργίες, κάνει έκκληση στην ανθρωπιά των Ελλήνων και ζητεί την κατάθεση χρημάτων για να πραγματοποιήσει το δικό του ασφαλές ταξίδι προς τη θεραπεία.

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το ταξίδι του Γιώργου Αντωνόπουλου στη Γερμανία μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Dim

Ενα σκασμο λεφτα πληρωνουμε φορους εφκα κτλ και δεν μπορουν να κανουν τα προφανη

Βαλεντίνη

Κικίλια, τί απελπισία είναι αυτή βρε παιδί μου, είναι δυνατόν, 38 χρονών παλικάρι να χαθεί; Δέν έχουμε εμείς εδώ τα κατάλληλα μηχανήματα, εάν μπορεί να πάει στο εξωτερικό γιατί όχι; 58.000 δέν λέω ότι είναι λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά για το κράτος!!!! Πόσες περιπτώσεις είναι αυτές που πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό, πού να τα βρεί το παιδί τόσα λεφτά, τί θα κάνει; Στην ελεημοσύνη του κόσμου ελπίζει μόνο και καλά κάνει, γιατί εκεί καταντήσαμε.....

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

58000 ευρω οι πολιτικοί που έχουνε κατακλέψει το Ελληνικό δημόσιο τα είχανε για έξοδο για καφεδάκι το σαββατοκύριακο. Εχουνε κλέψει πολλά δις από την Ελλάδα και όλοι τους κυκλοφορούνε ελεύθεροι!!! Τον κόσμο τον αφήνουνε στην μοίρα του, σου λέει αφού δουλεύει και έχει έναν μισθό 700 ευρω!!!! (οποιος έχει) με λίγη οικονομία τα φέρνουν βόλτα. Αλλα την παροιμία την ξέρουν καλά τα πολιτικά λαμόγια ΔΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΦΑΣ, ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑ ΧΕΙΣ.

Έλληνας

Ο ΕΟΠΠΥ βάλθηκε να βάλει ταφόπλακα στους σοβαρά νοσούντες Έλληνες....αποδεικνύοντας περίτρανα τη κυβερνητική γραμμή.... Να βοηθήσουμε αυτό το παλικάρι να έχει μια ευκαιρία στη ζωή.... Αλλά...γράψτε αναλυτικότερα και με ευκρίνεια τα στοιχεία για να μπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά...

Άννα γεωργιαδου

Με θερμή παράκληση ζητάμε την άμεση βοήθεια σας για να μπορέσει να ζήσει. Κάθε κοινοποίηση είναι πολύτιμη! Αρ.Λογαριασμού GR 1101721460005146085527633 τράπεζα πειραιώς. Δικαιούχος Αντωνόπουλος Γιώργος PayPal: giorgos_antonopoulos@yahoo.com Για περισσότερες πληροφορίες 6932209496

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης