Διαβατά: 70 προσαγωγές μετά την αιματηρή συμπλοκή στο καμπ

Διαβατά: 70 προσαγωγές μετά την αιματηρή συμπλοκή στο καμπ

Τα άτομα που προσήχθησαν είτε έχουν σχέση με το περιστατικό είτε δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους 

diavata
Επιχείρηση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, εστησε από το πρωί της Παρασκευής η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε στο καμπ το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 70 προσαγωγές που είτε φέρονται να έχουν σχέση με τα χθεσινά επεισόδια είτε δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά για την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.voria.gr/

Το περιστατικό


Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το thestival.gr, όταν ένας άντρας ζήτησε από μια παρέα νεαρών Αφγανών να αποχωρήσει δίπλα από το κοντέινέρ του. Οι φωνές τους δεν του επέτρεπαν να κοιμηθεί. Οι Αφγανοί παρέμειναν στο σημείο. Ο άντρας, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο μεταξύ των Αφγανών που μιλούν φαρσί, ζήτησε από την ομάδα του να επιτεθεί στην παρέα των Αφγανών που έκαναν θόρυβο. Η εντολή του εκτελέστηκε άμεσα. Οι νεαροί, μόλις είδαν τα μαχαίρια, τράπηκαν σε φυγή. Εγκλωβίστηκαν στη νοτιοανατολική γωνία του κέντρου φιλοξενίας και δέχτηκαν αρκετά χτυπήματα με ξύλα και μαχαίρια.

Tο δίκιο του ισχυρού και του… μαχαιροβγάλτη

Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι εντός του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου επικρατεί ανομία. Ο πιο δυνατός ή αυτός που έχει μαχαίρι μπορεί και επιβάλλει τα «θέλω» του. Οι υπόλοιποι υπακούουν.

«Η συγκεκριμένη ομάδα Αφγανών δημιουργεί καθημερινά προβλήματα. Είναι οκτώ άτομα και τους καθοδηγεί ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας ο οποίος και τους προμηθεύει με μαχαίρια. Αυτοί έχουν μαχαίρια, έχουν ραβδιά και μας επιτίθενται. Εμείς δεν έχουμε τρόπο να αμυνθούμε» δήλωσε στο thestival.gr 22χρονος Αφγανός που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας τους τελευταίους έξι μήνες.

Στη δομή των Διαβατών διαβιούν περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Αρκετοί από αυτούς που είναι δηλωμένοι στο κέντρο φιλοξενίας διαμένουν σε ξενοδοχεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι καταγεγραμμένοι και παρά ταύτα μένουν σε σκηνές εντός του ΚΥΤ Διαβατών. Όταν δημιουργήθηκαν τα κέντρα αυτά, έμοιαζαν να είναι η λύση του προβλήματος. Σήμερα, όπως δείχνουν τα γεγονότα, αποτελούν μέρος του μεταναστευτικού προβλήματος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης