Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Διαβατά μετά τα επεισόδια στο hotspot με τους τέσσερις τραυματίες

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Διαβατά μετά τα επεισόδια στο hotspot με τους τέσσερις τραυματίες

Στόχος να εντοπιστούν οι δράστες - Αφγανοί και οι δράστες και τα θύματα - Οι τραυματίες καταγγέλλουν ότι στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου επικρατεί ανομία

thes-diavat
Επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις Αφγανοί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης όταν Αφγανοί συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τέσσερις από αυτούς να τραυματιστούν.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» πραγματοποιούν ελέγχους για τον εντοπισμό των δραστών.

Σημειώνεται ότι αύριο, Σάββατο, στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο κέντρο «Διόνυσος» στα Διαβατά από κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή λόγω του κέντρου φιλοξενίας ζητώντας μεταξύ άλλων το κλείσιμο του hot – spot.

Παράλληλα την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από τους «Ενωμένους Μακεδόνες» μπάρμπεκιου - διαμαρτυρία για την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το thestival.gr, όταν ένας άντρας ζήτησε από μια παρέα νεαρών Αφγανών να αποχωρήσει δίπλα από το κοντέινέρ του. Οι φωνές τους δεν του επέτρεπαν να κοιμηθεί. Οι Αφγανοί παρέμειναν στο σημείο. Ο άντρας, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο μεταξύ των Αφγανών που μιλούν φαρσί, ζήτησε από την ομάδα του να επιτεθεί στην παρέα των Αφγανών που έκαναν θόρυβο. Η εντολή του εκτελέστηκε άμεσα. Οι νεαροί, μόλις είδαν τα μαχαίρια, τράπηκαν σε φυγή. Εγκλωβίστηκαν στη νοτιοανατολική γωνία του κέντρου φιλοξενίας και δέχτηκαν αρκετά χτυπήματα με ξύλα και μαχαίρια.

Tο δίκιο του ισχυρού και του… μαχαιροβγάλτη

Κλείσιμο
Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι εντός του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου επικρατεί ανομία. Ο πιο δυνατός ή αυτός που έχει μαχαίρι μπορεί και επιβάλλει τα «θέλω» του. Οι υπόλοιποι υπακούουν.

«Η συγκεκριμένη ομάδα Αφγανών δημιουργεί καθημερινά προβλήματα. Είναι οκτώ άτομα και τους καθοδηγεί ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας ο οποίος και τους προμηθεύει με μαχαίρια. Αυτοί έχουν μαχαίρια, έχουν ραβδιά και μας επιτίθενται. Εμείς δεν έχουμε τρόπο να αμυνθούμε» δήλωσε στο thestival.gr 22χρονος Αφγανός που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας τους τελευταίους έξι μήνες.

Στη δομή των Διαβατών διαβιούν περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Αρκετοί από αυτούς που είναι δηλωμένοι στο κέντρο φιλοξενίας διαμένουν σε ξενοδοχεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι καταγεγραμμένοι και παρά ταύτα μένουν σε σκηνές εντός του ΚΥΤ Διαβατών. Όταν δημιουργήθηκαν τα κέντρα αυτά, έμοιαζαν να είναι η λύση του προβλήματος. Σήμερα, όπως δείχνουν τα γεγονότα, αποτελούν μέρος του μεταναστευτικού προβλήματος.


*φωτογραφία αρχείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης