Εξάρχεια: Τρεις τραυματίες αστυνομικοί από επίθεση με μολότοφ - Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα

Εξάρχεια: Τρεις τραυματίες αστυνομικοί από επίθεση με μολότοφ - Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα

Ένας από τους τραυματίες δέχθηκε μπουκάλι στο κεφάλι - Η ενέδρα των αγνώστων στήθηκε στη διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μεθώνης λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης - Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια

eksarxeia_ar
Μία ακόμη νύχτα συγκρούσεων, με μολότοφ, δακρυγόνα, καταδρομικές επιθέσεις και καταστροφές έζησαν οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα εκείνοι των Εξαρχείων. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, σε διμοιρία των ΜΑΤ και σε κλιμάκιο της ομάδας ΔΙΑΣ που τη συνόδευε.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ υπέστησαν ζημιές οι μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 22:10 το βράδυ της Πέμπτης, στη διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μεθώνης.

Οι αντιεξουσιαστές αντιδρούν την εκκένωση του κτιρίου Βανκούβερ, πραγματοποιώντας καταδρομικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία που σταθμεύουν διμοιρίες των ΜΑΤ ή αστυνομικά κλιμάκια.

Μετά την επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας μετέβησαν στην πλατεία Εξαρχείων, όπου προχώρησαν στην προσαγωγή 16 ατόμων, ενώ ένα άτομο συνελήφθη για επίθεση στους αστυνομικούς. Το άτομο που συνελήφθη φέρεται να σχετίζεται με τον Ρουβίκωνα. Άπαντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, έξω από το κτήριο της οποίας συγκεντρώθηκαν ομάδες αντιεξουσιαστών, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Την σύλληψη του μελούς του Ρουβίκωνα ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook και το ηγετικό στέλεχος της ομάδας, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Κλείσιμο


Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια μετά την ενέδρα των αγνώστων:

Εξάρχεια: Κρότου λάμψης, συλλήψεις γιατί έτσι, χημικά και τυφλή σωματική βία


Πριν από πέντε ημέρες συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σημειώθηκαν και πάλι στα Εξάρχεια, ενώ το κλίμα είναι γενικότερα τεταμένο ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου.

ΚΙΝΑΛ: Από τύχη δεν θρηνήσαμε ζωές

«Η κυβέρνηση πρέπει πια να περάσει από τα λόγια στις πράξεις», δήλωσε τα μεσάνυχτα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης για τα νέα επεισόδια με κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια.

«Οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν κι από τύχη δεν θρηνήσαμε ζωές. Αρκετά» προσθέτει.

Επίσης αναφέρει ότι οι δυο τραυματίες αστυνομικοί δεν διατρέχουν κίνδυνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Φταίει η ανεύθυνη πολιτική Μητσοτάκη

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση αλλά επιρρίπιτει τις ευθύνες στην «ευτελή και ανεύθυνη» πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια λειτουργεί ως υπενθύμιση της ευτελούς κι ανεύθυνης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη στον τομέα της ασφάλειας. Όχι γιατί δεν είχαμε τέτοιες, καθόλα καταδικαστέες, επιθέσεις με μολότοφ στο παρελθόν. Αλλά γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκείνος που για να κερδοσκοπήσει κομματικά, ισχυριζόταν - εν γνώση του ψευδώς - ότι αρκούσε η εκλογή του για να τελειώσουν οι μολότοφ από τα Εξάρχεια και μάλιστα από τον πρώτο μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης