Η κακοκαιρία «χτυπά» την Ήπειρο: Διακοπές ρεύματος από τις ισχυρές καταιγίδες και τους κεραυνούς

Η κακοκαιρία «χτυπά» την Ήπειρο: Διακοπές ρεύματος από τις ισχυρές καταιγίδες και τους κεραυνούς

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες στα Ιωάννινα - Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της πόλης - Πολύ υψηλά ύψη βροχής σε  Παραμυθιά και Τσεπέλοβο

0817d1d16678f5cfdbab622e8bc3833a_XL
Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων λίγο πριν τις εννέα το βράδυ. Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής πρωτεύουσας έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα, κεραυνοί έπληξαν τα καλώδια της ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη βλάβη.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες.

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι στις οκτώ το βράδυ καταγράφηκαν στην Παραμυθιά -122 χιλιοστά- και στο Τσεπέλοβο -100 χιλιοστά.
Rains_Nov_7_2000
Κλείσιμο


Στον πίνακα με τα στοιχεία από όλη την χώρα ακολουθούν τα Δερβίζιανα, η Βωβούσα, η Δωδώνη, η Ζίτσα, το Τρίστενο και η Ελεούσα.

Το μέτωπο που τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 7/11 βρίσκεται στο Ιόνιο, επηρεάζοντας με βροχές και καταιγίδες τα νησιά του Βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, έχει δώσει έως τις 16:00 12.000 κεραυνούς, 4.000 εκ των οποίων εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, oι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης 7/11, στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο έως το βράδυ θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, ενώ τις νυκτερινές ώρες θα κινηθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια τη νύχτας προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Την Παρασκευή 08/11, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης