Ποια δημοτικά σχολεία των βορείων προαστίων θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη

Ποια δημοτικά σχολεία των βορείων προαστίων θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη

Λόγω γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

1η_ΕΒΔΟΜΑΔΑ_ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ_035
Κλειστές θα είναι αύριο, 6 Νοεμβρίου, σχολικές μονάδες στα βόρεια προάστια λόγω γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου και έπειτα από σχετική άδεια που χορήγησε ο Διευθυντής ΠΕ Β’ Αθήνας, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία των εξής περιοχών:

- Αμαρουσίου
- Πεύκης
- Κηφισιάς
- Ερυθραίας
- Εκάλης
- Μελισσίων

Οι μαθητές των παραπάνω περιοχών ενημερώθηκαν ότι αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου. Τα σχολεία της Λυκόβρυσης και της Πεντέλης θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και οι εκπαιδευτικοί υπάγονται σε άλλους συλλόγους. Η απόφαση αφορά τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη κάλεσε τα παιδιά να σταματήσουν τις καταλήψεις, λέγοντας ότι «η λύση δεν είναι ποτέ το να φεύγεις από την τάξη, να κλείνεις το σχολείο. Η λύση δεν είναι η κατάληψη».

Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη από το βήμα της Βουλής, με τις καταλήψεις χάνονται τα μαθήματα και προκαλείται απώλεια ωρών σε όλους τους μαθητές. «Καλώ τα παιδιά να παραμένουν στην τάξη τους, να απολαμβάνουν τη διαδικασία την οποία έχουμε αυτονόητη υποχρέωση να τους τη δίνουμε με πλήρες ωράριο και αναλαμβάνω την ευθύνη του υπουργείου για την πρόσληψη των αναπληρωτών» είπε η υφυπουργός.

Η κυρία Ζαχαράκη ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέχρι αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών, που θα προσληφθούν για την κάλυψη των κενών, που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία. Όσον αφορά στους 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, είπε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Για τις 10.500 θέσεις μόνιμων διορισμών για την επόμενη διετία που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε πως δεν είχε προβλεφθεί ούτε ένα ευρώ και ότι η παρούσα κυβέρνηση θα κάνει έναν υπολογισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης