ΚΕΘΕΑ: Στάση εργασίας την Τρίτη για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου

ΚΕΘΕΑ: Στάση εργασίας την Τρίτη για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου

Εργαζόμενοι, θεραπευόμενοι, αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου

4716370
Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) μετά και την τοποθέτηση την περασμένη Παρασκευή του διορισμένου από το υπουργείο Υγείας, Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, με πρόεδρο τον ψυχίατρο, κ. Χρήστο Λιάπη  και αντιπρόεδρο την κοινωνιολόγο, κυρία Φωτεινή Λεομπίλλα.

Εργαζόμενοι, θεραπευόμενοι, αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων των ατόμων που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου και επαναλαμβάνουν τη θέση τους για «πραξικόπημα».

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας και συγκάλεσε πανελλαδική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 12:00 με 16:00 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη στάση τους, μετά τις δραστικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης του Κέντρου. Σημειώνεται πως έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

«Το πραξικόπημα στο ΚΕΘΕΑ ολοκληρώθηκε με τον διορισμό αυστηρά κομματικού Διοικητικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Υγείας. Ο Σύλλογος Εργαζομένων παραμένει απόλυτα δεσμευμένος στο αυτοδιοίκητο του Οργανισμού όχι μόνο ως μορφή δημοκρατικής οργάνωσης δημόσιων φορέων αλλά και ως αποκρυστάλλωση, στο διοικητικό επίπεδο, της αυτοδιαχειριστικής θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ» αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

«Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση του συστήματος τηλεδιάσκεψης του Οργανισμού, στην Αθήνα από τις ΚΥ στο Μετς και στις υπόλοιπες πόλεις από τους χώρους με την αντίστοιχη υποδομή» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης